62 回覆
12 Like 1 Dislike
平日可以做下MEWING
離婚
我用個嘴貼, 係封晒成個嘴冇氣出, CUM實晒, 治標住先
用過十零次, 暫時OK
lm學嘢,天生下顎短,少運動,近年肥咗啲就好勁鼻寒,打側瞓會好少少,搞到夜晚成日嘈醒老公比佢推醒,然後日抖勁眼瞓,返工都唔敢伏低瞓晏瞓
飲完酒 肌肉放鬆 嗰晚聲音會勁好多
試左上面啲方法先,如果唔得就呼吸機。

呼吸機又貴又大舊,仲會難左入睡唔係個個岩。
但應該係最有用嘅方法,可以去做睡眠測試或者租機試用。
做牙套有冇好介紹?
咁你而家重有冇鼻鼾 ?
有冇人試過做鼻鼾操, 即係將軟組織做返實淨, 等佢訓低時唔會跌落去
我同你差唔多 黎緊做手術
有冇人知 鼻寒 係咪姐係會影響睡眠質素
有冇邊啲動作可以介紹黎做下?最近我睇過一個係合埋口,脷用力頂係門牙前,然後順時針打圈。佢話係練番啲組織肌肉,唔知呢啲算唔算Mewing?
你果個我唔清楚
合埋口 >脷尖掂住門牙後少少嘅位 > KEEP住一下大力吞口水>成條脷自然就會貼住口腔上部
至少做4個鐘 初頭係好唔習慣但依個先係條脷天然擺放正確位置
1. 合埋口瞓。由細到大習慣打開口抖氣,到廿歲之後發覺呢個習慣令自己下巴縮埋好樣衰,鼓氣勇氣迫自己合埋口抖氣,頭幾日尤其瞓覺嘅時候差啲窒息死,但唔知係咪身體會適應幫我通返鼻好快就習慣到,鼻敏感仲好咗好多。
2. 買個啱自己嘅枕頭。不嬲對枕頭冇乜要求,係有日行街屎忽痕買其他嘢嘅時候試吓靚少少(其實都唔洗一千銀)嘅乳膠枕,比平常用開個枕頭高少少同承托好啲。瞓咗一排之後條女話換咗枕頭之後鼻鼾少咗好多,原來枕頭差少少都可以爭咁遠。
我去果間叫健睡寧, 仲有其他做呢類產品嘅公司你可以google睇下.
我去果間應該唔係最平, 我睇過有啲都係造模嘅千幾蚊搞到, 你去問下價.
發現係平時習慣下顎縮咗入去
搞到雙下巴+鼻鼾
而家日日練習頂出嚟,有好轉咗
有一集恐怖醫學話攬住枕頭打側瞓
我貼過,對我完全冇用
Ching用邊種呼吸機?
自己去睇醫生 加訓一晚做檢查先

然後睇下咩事

正常買部呼吸機就搞掂哂
聽人講無用,最好試。如果你決定要買,好多店都係比押金,拎返home試
呼吸機攪掂 , 唔洗試其他
飛台灣做耳鼻喉睡眠窒息手術分享(執香港ENT醫生蘇州屎)
https://lih.kg/3392651

第一次我手術係香港做得好差,第二次修正手術係台灣做返好,而家好返晒,一勞永逸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞