[有圖]Foodpanda外賣員偷食客人老麥

363 回覆
1015 Like 28 Dislike
有人證物證,但foodpanda話未能跟進不能退款

今日中午12:30左右嗌foodpanda M記外賣,外賣員送到之後約5分鐘,有街坊拍門俾咗張相我,同我講睇住兩個外賣員係樓下食M記餐,食完之後pack番好,再去我哋屋宛青衣海欣花園送餐,佢有在遠處影到外賣員偷食嘅相。

我哋因為有嘢做,所以成份餐係未開封未食過,所以我哋打開之後果然見到薯條少咗一半,野飲都少咗1/3左右。

所以我哋app聯絡foodpanda想投訴作退款處理,但一輪溝通後,foodpanda專員話未能退款。另外在未溝通完前,就結束對話,唔俾我哋繼續投訴。因為驚結束對話,對話紀錄未能留底,所以我哋錄低咗

最後好多謝尼位好心嘅住戶幫手,如果唔係你幫手,我哋應該會如常咁食咗個餐,搵咗好多個group都搵你唔到,希望你可以見到尼個po,真係好多謝你🙏🏻💕

果然係南亞賤畜
勁撚狗
衰在比人影到相
你冇做錯到
個袋上面唔係有貼紙?咁都開到
做緊手術姐
二手餐
怪就怪麥當勞自己都無準備份量
我睇咗Foodpanda外賣員偷食客人老婆
點解唔整定多啲俾外賣員食 佢地都係人 出糧唔包餓住送外賣
南亞狗死全家
係囉,邊有做飲食既唔包飯架
foodpanda 客服有時好爽手 (話送漏野果啲次次都肯賠), 但有時又好撚on9.

試過等左1.5 hrs個飯都未到, 張單仲比餐廳cut鳩埋. 最後發現係個外賣已經整好晒但比其他人拎走左. 我屌到佢仆街個foodpanda cs 一蚊都唔撚肯賠比我. 係咁loop"好抱歉我地會同餐廳反映乜乜柒柒"

果斷唔續佢個pro轉返deliveroo plus
下次叫有豬肉嘅
佢哋就食唔到
頭幾次咪爽手
之後個啲當你呃餐
所以無用閪熊好耐
對客閪 對外賣員閪 對餐廳閪
唔知佢地啲系統點計啦,可能樓主你claim畀漏薯條薯角佢仲易處理 即賠 橫掂你連相都有埋
以為個麥字轉做婆字
我pro左一年幾,claim過十幾次送漏so far都係次次賠,但要我白白等1.5hrs之後被cut單然後無賠償 我真係接受唔到
早排未有貼紙嗰時,擺明啲薯條少得離譜,仲有毛。都幾肯定係南亞佬啲手毛
成個餐冇送話送咗都有啦
都唔知係咪佢哋收工接最尾張單拎返屋企食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞