成日話林作屋企有錢 實際係幾有錢?

261 回覆
427 Like 25 Dislike
又要懶叻又要痴住啊媽做靠山
每月歐遊,我明白貧窮限制了想像
但大家應該講緊一般大眾覺唔覺得佢有錢,唔係本身已經眼光高既點睇佢嘛
貼地少少,對大部分人黎講係有錢就係有錢
大把既定義都個個人唔同
有幾多?真心求知
香港億級身家既人口有幾多?
佢衰太有自信
你存在
就係開林作post你仲衰過公屋仔
Google過下d過億身家統計,雖然無實際數字
但一億港幣身家人數肯定係5位數內
理解唔到你地有錢既定義
睇呢到睇撚到懷疑人生
已經唔係fresh grad50k
係香港周街都過億身家
有錢冇背景嘅
啲錢一定要收得好埋
Google完香港有1萬人有2.35億
我當99999人有一億,除淨10萬人
一人一個家庭當6-7人
已經有6-70萬人係1億身家直系
一人識3-4個朋友已經有半個香港咁多
對於邊個佢都係小丑,
坦白講會信佢嘅人,自己都有責任
林作老母入晒圈la
睇你啲垃圾post唔似英國浸過鹹水
香港700萬人,2%有14萬wor
你覺得香港有14萬個億萬富翁咩?

btw 如果講緊1億美元,香港大概得一百人
物業只係面嗰浸資產,無人知底嗰浸負債,大陸人最興同人講自己有幾多億身家,但就唔講自己有幾多欠債。
佢其實算係野仔的

佢個版本係佢老母係正印,佢老豆拋棄左佢地同二奶組織家庭。姐係佢老母比人廢左嫡。
佢d人脈應該佢老豆留落離,唔關佢老母事
最新報告顯示,受新冠疫情、俄烏戰爭、股市低迷等因素拖累,亞洲超級富豪人數去年減少11%,至10.8萬人。其中,香港的超級富豪人口依然是全球最多,但銳減23%至1.26萬人,財富總值約1.5兆美元。

港媒報導,根據數據分析公司Altrata日前發布的「2023年世界超級財富報告」,擁有淨資產超過3000萬美元可視為超級富豪。

3000萬usd以上有萬幾人,1億usd以上應該唔止100人,10億usd 100人就差唔多。
會唔會今次其實就係想打呢啲土豪
CLS 10億都唔叫富豪
肯定無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞