成日話林作屋企有錢 實際係幾有錢?

261 回覆
427 Like 25 Dislike
剩係知佢屋企有4個物業加埋 1億到
1億對普通人黎講緊係有錢 但對上流社會黎講
可能只係碎料 其實會唔會吹大咗?

係英國果陣 佢細我2年

佢其實唔係咩有錢仔 當年係英國d fd 10個有8個都有貨過佢 基本上個個都當佢流四on 9仔

佢係返左香港 網上世界 d 公屋仔先覺得佢有錢je
單親?
你知唔知佢老豆係邊個
唔知
邊個
佢對於普通人咪有錢
對於有錢人嚟講只係小丑
佢堅是岸鳩,唔是扮。
據悉,他的父親為潮州籍的廠商,但在林作出生後,父親已有另一頭家,而林作更有個同父異母的妹妹,可是兄妹從未見過面。

林作在單親家庭成長,而Lily一向對獨子林作錫到燶,當年為兒子有更好生活及教育,拼命炒股票結果賺取第一桶,此外經營地產及環保業務,更獨自跑遍東北三省找生意,據悉,她現時坐擁值逾億元物業。

佢老豆係邊個咁把砲呀?
佢老豆唔勁,佢老母人脈好勁
你諗下舖到個仔跟清洪
朱太係佢老母死黨黎
比上不足 比下有餘囉

你係堆老牌有錢佬家族面前幾億都係散紙

對普通人黎講1億都係多

之前上網睇佢阿媽都係痴到四太先發, 幾億肯定有, 實數無人知

我唔知樓上個D係咪識親都大劉/四大家族級數喇

你可以話個人叻痴到D真係有錢的家族幫佢地做野億億聲身家唔難的, 但唔多囉
幾億對啲有錢人黎講唔多
但你揸住幾億 同佢老母揸住幾億
大家level都唔同 去到後面就睇大家有咩人撐腰
另外上流社會唔係剩睇錢 仲睇埋背景同你人脈

比你做毒撚炒股炒到上10億身家都唔代表你入到個圈子,
除非撞正有背景的想同你合作
習大大揸住$6000人工,夠殺曬班有錢佬
香港炒股冇人唔識朱太
炒樓冇人唔識四太
正常真係埋到佢哋堆,你冇可能會窮
林作e濟勁多人冇晒面
朱太幫唔幫到世姪啊
有傳,係有傳,我聽架咋
好似係打本比佢搞e檔
我唔肯定,我好大可能聽錯。
唔出奇
娛樂行咪四太囉
所以依單嘢背後牽涉太多勢力啦

唔係幣少之流可以搭出嚟啦
有錢冇地位
人地要郁你話咁易
淨係計兩母子 十幾億點都有
林作自住物業 都麥當勞道4000呎
老母又中半山幾層樓收租
未計公司 現金 外國資產 點都唔會挨窮
如果加埋佢老豆 咁就真係夠佢一世亂咁嚟
唔好亂講野,唔好亂
jpex個雞棚係幣少個堆

作仔係開艇仔,我聽到既係打小小本比佢開艇仔
唔係JPEX
十幾億
多過你咪得囉
起底
信你一成
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞