有冇人會好頹?當你發現另一半唔係最愛你個個

219 回覆
49 Like 787 Dislike
睇情況
我有試過爆粗口後俾另一條友話唔鐘意會講粗口嘅人
但果條友雖然唔用粗口,但講野成日passive aggressive ,同埋會鬧人垃圾

自此以後我無理過佢,日日爆粗
嚟M都要做小小心意?好撚煩。
起左你底

恭喜你終於解脫了
見到你咁撚柒閪好難唔用粗口鬧你
嗯。
佢其實巳經hea左2年洗父母錢,不斷吃玩樂。
包容?體諒?我有,我有同佢打氣有幫佢屋企手。
全部都錯哂,不過你嘅猜測我佩服。
女人係情緒化好多,呢個係生理上男性同女性嘅不同之處。唔開心可以唔喊,亦都可以喊。睇佢點發洩
其實我同佢有好多事發生過,只不過其中講下黎m做例子。我認為做女仔有男人,身邊愛惜你嘅人知道你唔舒服都會一直陪,照顧。呢啲係我認為既關心同付出。唔係不理不睬,將自己需求放第一。黎m有冇朱古力唔係啲咩問題,最緊要係佢有冇攞心出嚟去關心人,無論係一杯水,一塊朱古力,一個暖包,定一句你有冇事呀?要唔要啲咩幫下你。
。。。所以我冇計較,不過都唔係0付出咁對女仔囉
因為佢係我生活到佔好大部份,我發洩嘅方法有連登有共鳴既人。
你意思係EQ or IQ? 你冇家教唔識尊重唔緊要,唔關我事
我話乜,你信乜?我冇20中喎。
係我好閪,俾佢呃左
普遍男仔👆🏻
我成日好怕俾佢鬧,佢出街我只有陪,食飯得佢選擇
遲少少可能10分鐘肚餓佢都鬧。
咁20歲點會知拍長拖係點?我都知條路自己揀,仆街唔好喊。問下朋友家人究竟點睇件事都唔得?
單靠一個評論就話我唔好相處,我唔係聽人講話乜我就覺乜,我唔係個啲冇自我思考能力嘅人。連登好toxic
你都cls,祝你永遠單身
心地好就夠。
祝你揾到個心地好既人
認同
對。一句夠人對你印象好差的了。一句都唔夠?
無人奉旨係你講錯野時俾個 concession 你寬恕你。I wished to, but your words really stink.

你既對答的而且確係反映你份人係點。你既思維反應的確係躍然紙上,例如你覆我呢句,你個反應就話俾人聽你邏輯散亂。你提出完你見識淺要參考人地,都係無否認到你就係 take imported view as a prejudice 。你強烈既自戀情節代替邏輯,衍生後面你一味維護自我形象既答覆。

惟一可慶幸係你得廿歲,大把時間反思同再造,況且係連登柒真係無成本 free lesson 。希望你望下大家講緊你乜,再好好沉澱下。
我都唔知,佢睇連登同the low may 上腦
我只要心地好。
我唔介意其他
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞