港男怒呻坐冰室1小時被侍應趕罵!收據公開風向逆轉 網民:唔知醜

115 回覆
51 Like 39 Dislike
香港真係好撚戇鳩
唔好話深圳
其他城市都唔會咁啦
我坐係度唔食野等人
啲Waitar Waitress都唔會黑我面
地產亂港 難怪沒夜市
香港餐廳真係得食飯,冇聚會呢樣嘢
上次係日本睇住隔離檯晚市繁忙時間
乜都冇叫唔點菜,淨係等朋友放工
佢等咗成45分鐘個朋友先放工嚟到
餐廳都唔覺得有問題咁
講緊當時出面係有1-2批人等緊位
哇 仆街
原來依家用餐時間減到45分鐘
紅茶?
不過點解可以坐一個鐘,食完嘢最多咪坐一陣
香港人食餐飯都要比人當狗撚
葵芳個間金潮又係,
食過一次, 個半鐘,
一個鐘拎張單比你要你埋單, 清晒你枱
然後最後三個字叫D客係你後邊等,
同佢地講轉頭你地坐呢張。
又唔撚係平,

呢間金潮令我以後唔會去限時嘅餐廳(自助餐唔計)

不過路過重係好多人排,
證明香港人嚴重M底
諗起啲老坑好鍾意早餐買個包入大家樂、大快活嗌杯奶茶再攞10杯水不斷溝淡睇免費報坐成日,然後成班老坑圍埋一齊鬧泛民閙美國,霸住啲位阻撚住晒,搞到我以後唔再呢啲食早餐
無乜人就由人坐,形造旺場氣氛
有啲老闆以為間鋪吉到無人坐先係好生意
或者可能係員工自把自為想早啲收工。
“你唔賴死唔走我咪唔串你囉!”
“你唔咁撚寸我咪馬上走囉!!”
“咁你走我咪唔串你囉!!”
“你唔串我咪走囉!!!”

(ft 張家輝)
依家香港啲餐廳真係痴撚線,以前都係放題邊爐先會限2個鐘,依家變曬個半鐘,食普通叫野食餐廳百幾蚊一個餐都會話60分鐘要食完
2號態度出名西
老實講, 茶餐廳下午茶時間真係俾人9 hea話之你坐幾耐, 睇番張單, 夜晚7點晚飯時間, 叫2個包2杯嘢飲霸人張枱, 又真係有點那個囉
旺角TOP間No Money So Lonely又係咁仆街,45分鐘就俾張單人地埋,明明自己啲嘢好耐唔黎,就係咁催人走,又係咁執嘢、提人就黎夠鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞