[反骨仔系列] 沙烏地阿拉伯及阿聯宣布:將與美國歐盟聯手,抗衡中國一帶一路

54 回覆
95 Like 5 Dislike
同中東佬講錢你真係忽撚咗
之前先friend完
美國本身就已經陷入經常性赤字已經好多年
只係得克林頓任期內先至有餘錢
果幾百億, 幾千億, 係邊度黎
如果話要建設美國, 都仲有可能
但要用黎建設其他國家, 美國兩院無可能同意

最重要係美國無國企, 全部都係私企
而且做呢D基建投資, 回報期長, 而且又賺得少
缺乏政府補貼情況下, 私企無可能會入場
只要了解基本情況, 呢個計劃只要有正常智商都知係吹牛
堅決反對單邊主義,孤立主義、反對搞小圈子
沙特一向親美
不過財大氣疏 美國唔需要沙特站邊 亦暗許沙特獨裁
技術轉移
一戴一露害到人地國家破產
仲join嗰啲真係冇撚腦唔死冇用
中共其實夠醒咪180度轉太 親返去美國 搞好少少個人權問題(其實中共都係唔想人反佢)
已經可以解好多製材
邊個小粉紅講野就block 9 佢
沙特錢又多,資源又豐富,又唔搞製造業,冇需要設廠中國,當然會投資科技,但都選擇英美,又有自己宗教,買軍備又買美國貨,所以都唔明中國可以有咩切入點去同人結盟
有些事情就不要拆穿
香港可以制裁這些國家

好似制裁日本海產咁

唔可以唔表 態架
早排香港班契弟官員, 去完中東仲話要吸人地資金過嚟
唔止,班油王仲要買球會買酒店買遊艇去威
唔通班油王會對上海申花同錦江飯店有興趣咩
沙特缺既唔係錢
地底自動生成
唔需要人投資圈錢

佢地要既係國際連繫同平台
等次一等既企業容易融資同壯大
咁你話揀邊一邊多朋友仔啲?
有咩問題
習大大要做千古一帝
點可以向美國屈服, 當然係繼續戰狼外交啦
CCTVB日撚日政治廣告轟炸
根本中国就似以前中學被人恰嘅肥仔,靠住小息買野食討好壞學生唔好恰佢,到頭來都係無朋友
嗱 我唔係行緊資本主義
係 現代化社會特色主義 咪屈
No! No!
中共最大敗筆係以為非洲佬好呃.
其實東亞欠好多債都會試還
非洲直頭瀨皮走數.
剩係非州條數夠佢死.

老實講歐洲咁近非洲.一,二戰時好多非洲國家係歐洲值民地.
歐洲有晒根基都玩唔掂.
中共以為自己玩得掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞