急問,眼鏡片牌子,在線等

111 回覆
1 Like 18 Dislike
尋晚副眼鏡爛得太突然
樓下眼鏡舖又得阿波羅 Apex UV420 同瑞士寶有得揀
阿波羅 同瑞士寶都係 落完order要等
仲有今日周街都水浸都唔知末代皇帝/油尖旺港島個頭附近d眼鏡店同大鏡片行d即車服務有冇開

急用先考慮下屋企附近有冇即車眼鏡店,e.g. Zoff/Jins/Owndays/Aojo ,問下你個度數整唔整到,整到先當粗用頂住先
未去過,不過見過有post話呢間收得好貴
真係俾ching你講中!!!
啱啱眼鏡舖打嚟,話黑雨瑞士寶嗰邊冇人返工(尋晚見咁多師兄話阿波羅唔掂,最後揀咗瑞士寶),今日應該送唔到鏡片過嚟
問我轉阿波羅得唔得,佢話阿波羅有人返工,應該五點前可以畀到眼鏡我
屌出聲
點解?我都係用Hoya 唔覺有咩特別
蔡司
包你滿意 但有平有貴 同一鏡片可以有啲食水好深
希望你今日成功收到眼鏡
Btw有筆直下次轉眼鏡可以試 蔡司/Hoya/依視路 
用過真係返唔到轉頭
不過我都係首推蔡司
唔知你quote 嗰個講咩,完全封鎖左
如果係C字頭嘅佢係sony, 錶同眼鏡po都係過街老鼠,你自己諗

我去皇帝配smartlife就接近一皮
上目配過入門zeiss好似4k左右
In zeiss we trust
係,ChiNurxxx
佢介紹咗兩次New Black

嘩成皮野,咁上面有人話smartlife pro咪仲貴
佢弱智架,懶係曲線咁,唔洗理佢

Newblack買眼鏡架幾好,鏡聽講驗得差,去返大行好d

我唔記得我係smartlife pro定咩了,真係正撚到癲,勁少邊位變形,好光,完全唔覺中間有鏡片咁,通透到on9
Zeiss 防藍光唔知有冇新,我而家嗰個唔係話好黃,但都令睇野色溫暖左dd, 下次應該唔會配防藍光

今次u急用就是但,不過下次去配下zeiss, 你會即刻掉撚左乜柒阿波羅瑞士寶

4年前配第一副Zeiss 係入門車房+藍光,coating 比較黃((衰深散
今年終於換眼鏡,整左新版入門+藍光,變得無咁黃,正好多,我用消費劵加dd錢就整左兩副

用Zeiss 前我用過次Hoya ,都幾清嘅,但唔知視光師定我隻眼問題,用左半年就戴到頭痛變左要用先戴,之後先換Zeiss
Btw Ching 你有筆直、discount 就唔好忍去換鏡啦
Ah sorry, 我搵返了,係smartlife pro 1.74
1皮
而家嗰隻叫咩? 21年嗰陣叫咩zeiss blueguard
其實防藍光究竟有冇用比實際環境黃左dd冇咁開心

屌,用左唔夠兩年就換,太浪費了
上新下舊,舊嘅19年整,對我黎講blueguard 係新野
至於防藍光有無用,只可以講 寧可信其有 不可信其無怕太黃就玩住其他入門款,等佢防藍光技術再升級整到無咁黃

Btw Zeiss真係耐摔刮

阿波羅係大陸垃圾鏡片,唔用紙巾唔用眼鏡布,齋用soap用凍水洗都可以半年就可以甩coating

我對hoya,用3年都冇事

建議去日本先配眼鏡,hoya seiko tokai鏡片都都只係香港入門價
點解唔阿波羅就一定要瑞士寶?

Pentax啦,Stellify呢類平dd都好過嗰d垃圾鏡

呢間嘢呃人啦
點解咁講?
Jins,Owndays,Zoff

呢3間半個鐘有得拎

Owndays/Zoff用Seiko菲律賓

Jins用中國鏡片
真心建議你藉故cancel要求refund
Thx 大佬!咁睇黎已經係new ver
但都係有dd黃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞