咒術迴戰(48)

1001 回覆
25 Like 8 Dislike
首領要跟誰道歉呢d on9劇情用一次都嫌多
真係好柒
究竟55555有冇諗過點搶返惠,定係純粹打殘宿再睇下點?
依啲留俾學生諗啦,未打前佢哋已經有四五六七個計仔
我猜啦,下一話宿儺使用萬的遺物,也就是直播間所說的底牌,而五條老師在關鍵時刻修復完腦子,用無量空處結束戰鬥。

如果老師而家出無量空處 宿狗仲可唔可以叫惠擋
唔知虎仔自己個術式(交換靈魂?)可唔可以將宿調返入自己度?
佢同日下部嗰幕個技能真係唔知咩嚟,虎仔真係一堆嘢未解,好期待最強之戰完逐啲逐啲解開虎仔嘅秘密
宿好似仲有絕殺未出喔
夠唔夠篇幅講虎仔啲野就真
要下年聖誕先完到
宿儺開唔到廚子就自己都要硬食㗎啦
擋都無用 個腦會爆 變植物人
宿開底牌 滿血復活
五條瀕死一刻 乙骨救場
學生assemble
最後搞笑佬覺得宿死會好撚好笑
宿比千年插插死咗
mark my words
佢仲有機會反殺嘅但今集已經講到出口老師係最強,之後佢贏定輸都改變唔到
寫死唔係問題 要寫得服眾先難 而家加咗啲Buff俾宿儺 啲人已經睇到不爽 再加DLC寫死555 只能話下下功力未夠 諗完嗰天花板又知點處理令故事推進 夾硬寫死
而家叫惠個人格出黎頂 555點殺佢
脫兔:你地感受到我既靈壓未
每一隻都有魔爸爸實力
佢出左咁多次假穿血都唔出開招火
再加埋日下部上集咁講,都預左話佢有底牌
但磨撚到咁之後話收埋個招可以一野打贏55555,真係會好反感
標題:人外魔境新宿決戰13!

五條悟的「蒼」已經徹底粉碎嵌合瘦,五條悟被砍斷的右臂在反轉術式的使用下完全恢復

旁白:因為連續出現的兩次黑閃,詛咒之王千年來第一次感受到「緊張」

接下來

五條悟再次打出黑閃,漆黑之雷化破蒼穹,這龐大咒力輸出的拳頭再次灌爆魔虛羅

五條悟近身宿儺開啟了一輪「揍」術迴戰,
五條悟一個順手把宿儺丟向魔虛羅,再次打出了那道熟悉的漆黑之雷,「黑閃」,魔虛羅幫宿儺檔下這致命的一拳,兩人都被這龐大的輸出拳頭擊飛百米,

隨後五條悟再次詠唱咒詞

宿儺os:這些咒詞,沒錯,又是100%的術式反轉赫...

宿儺:魔虛羅,保護我!並且給老子適應術式反轉•赫

五條悟詠唱完畢,竟然舉起右手,朝天空發射了這發

宿儺驚呆的同時立刻全力大喊(同時飛出所在大樓,追趕這發赫)

因為!天空還有五條悟擊殺嵌合獸所用的「蒼」

「虛式茈」正是,蒼與赫碰撞出的小型黑洞

宿儺大喊:魔虛羅,更改命令!干擾那發「赫」還有快點破壞天空中的「蒼」!!!

魔虛羅即將碰觸到「蒼」的時候

五條悟瞬移到它面前,送上充滿咒力的一拳!

宿儺也抵達了五條悟的身後打出了「滿象的穿水」
(目的是提前引爆「赫」組織他們形成可怕的「虛式茈」)

五條悟來到宿儺面前,但穿水已經打出

宿儺愣大雙眼

因為此時的五條悟口中念出全新的一套咒詞

位相,黃昏,智慧之瞳

提升蒼的引力,把剛剛射向「赫」的穿水,直接吸收!!!

五條悟再次念出新的咒詞
那是屬於最強的絕招!「虛式茈」的咒詞!

直播間看到此景的乙骨低聲說:抱歉各位,剛剛真的是我太急了...

眾人:滿頭???

乙骨:已經....贏了

足以毀滅世界的絕招,足以戰勝全部敵人的大招,紫色光芒如同太陽,照耀整個新宿!!!

宿儺狼狽起身,左手已經失去

五條悟同樣沒躲開這發絕招,但看似無大礙

日下部解釋:

除了因為咒力來自於自己,
這...可怕的傢伙還用了這招
,他引爆虛式茈的同時用了「黑閃」的方式發動了反轉術式,所以是一般反轉術式的2.5次方

日下部:五條悟,獲勝!

(下週休刊)
五條老師真係好勁,黑閃發動到2.5次方 反轉術式
魔虛脫
用緊十影用唔到其他術式
打爆佢個心,肝仲有唔知乜,接近死亡既狀態
佢有冇咁坦啊~ 又係斷半隻手
條褲真係好堅
5 條出埋核彈都冇事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞