有無人有玩黃金/白銀/外匯/期貨/CFD/EA/程式交易? (11)

953 回覆
4 Like 1 Dislike
你都識講啦,行range仆街,到時熄ea行trend先開返
收到
謝謝你
佢中aml佢之後應該用其他broker出都中
我願意借個Account俾樓主炒
ea就肯定pc,因為要用vps手trade隨便你
點先知係唔係行range,金剛sir
不要再說了
我用ea都未賺過大錢,最多個次都係賺10k左右
唔係行trend即係行range
加個trend filter未知幾時trend緊
叫左佢唔好幫普京換錢
唔係個個trend filter 都有你嗰個咁準
駛咩用filter
用眼都睇到
我只係揀d行緊range既來掛,我個ea一d都唔勁成日要捱勁撚多

我只係慢慢打上來,勁既係複式威力
有冇咁ideal
我用tick data suite加哂swap + commission都冇咁靚仔
我跟黃金sir 條link 咁做 我同佢一樣都有買Strategy Quant 我喺嗰Quant Data Manager 到download Dukascopy 同Darwinex 兩個source嘅tick data 同m1 data 放落mt5 等佢自己計swap 同commission

我估咁樣backtest個方法應該啱掛

暫時隻野行range 係100% 炒到仆街 down trend都係會炒到仆街

夜啲試下行多幾年 睇下咩料先知隻野係唔係捉得準up trend
你如果要計swap同commission
應該要搵你會拎去炒既broker黎試 先會準
我知道啊 所以上面我都有提用oanda 個terminal 係有biases 會轉返再計一次
本多終勝法
成日覺得行M1 ge EA實際run出來都冇咁理想
之前試幾隻demo都係咁
大佬有無邊隻行range比較好既介紹下,最好無限死pair既
有啲signal要用M1 計

或者改用M5 M30 可能robust 啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞