當年大長今究竟有咩好睇?

327 回覆
126 Like 665 Dislike
金枝欲孽神在皇帝隱形,個個當皇帝冇到,皇帝都當班后宮冇到
最後一集皇后向皇帝告狀,皇帝教訓皇后唔好拎后宮嘅事煩佢
皇帝知道后宮點鬥都冇興趣

甄嬛傳個皇帝陪班妃子一齊鬥好撚胡鬧
弱智戲 有咩睇唔明可言
當年都著迷睇依套野。
仲記得紅到李英愛黎荃灣愉景新城。
套野金句:無人可以教我放棄,我唔會放棄!
以家仲記得。
當年kpop 唔紅。 對韓國認識係好少,都係岩岩先興韓劇。藍色生死戀。天國的階梯。俾我感覺女既好靚,男既個個高大隻。

記得睇住長今搵番佢老母俾佢封野真係喊左。
崔尚官奸人我好憎佢。
邊個先係奸
以前覺得好快睇完
崔尚宮咪奸囉
我寧願睇阿信的故事
胡錦濤吳邦國迷上韓劇大長今
https://www.epochtimes.com/b5/5/10/2/n1072214.htm
今朝都突然間諗起 長金同閔大人
前朝同後宮係互相勾結
兩者根本分唔開

甄嬛傳點解皇帝要界入
係因為有妃子利用家族名義貪污受賄、私保官員
更加有年羹堯同王爺私下勾結黨羽 企圖推翻雍正

所以唔係皇帝普通同妃子胡亂地宮鬥
而係因為前朝後宮勾結 威脅到帝王地位
唔係踩金枝慾孽
而係兩套相比 我比較鍾意甄嬛傳 因為比較嚴謹
禮儀 禮制 服飾 等等 都專登請左顧問黎教

有興趣可以睇下
不過佢節奏係慢啲
之前武則天都好多人睇
情定今生只愛他
愛他 未怕 一生記掛~
都幾ok
以前邊有咁多 娛樂
而家拍到咁就趕客啦
呢套劇嘅類型似阿信的故事,香港人好鍾意睇主角逆境自強嘅故仔。仲記得播完大長今之後無線仲買多套醫道黎播,故仔都係咁上下
崔尚宮係呢個喎

崔尚宮係靚喎
仲記得當年Tvb播到一半改播放時間
小學雞嘅我擔心冇得睇
當時再搵番啲幕後,點樣去寫大長今嘅配音稿,tvb周刊都有訪問佢哋, 配音員同埋導配都有呀
喺youtube聽到有啲中樂團都會間唔中 一齊合奏返大長今主題曲
許政嘅故事都幾好睇, 配音個位配音員真係好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞