“蘇拉”橫掃半個廣東,所到之處成黃河

167 回覆
175 Like 2 Dislike
水为财,相信政府不怕!
先進
掘下水道係地下入面 做左都無人睇到 即係無政績即係無得上位
個個都要淨做表面野 無災情=無資助=無油水=無救災實績
有災情可能對做官係好事黎
呢個時候強國就冇人吹基建狂魔
睇過啲YouTube 片話歷史學家有研究某啲朝代係遇全球乾涸期冇乜水患
好似宋就係所以可以咁有錢,去到元唔知重係唔係
市民鐘意食花生睇啲海味浸鳩爛姐
所以要更落力挑撥人民對日本嘅仇恨

#仇恨治國
其實冇錯
香港第一條排水渠是在1842年興建的,它是一條由中環至上環的開放式排水渠,用來排走雨水和污水¹。這條排水渠被稱為「蘭桂坊渠」,因為它經過了蘭桂坊一帶²。這條排水渠後來被覆蓋,成為現在的皇后大道中³。
(2) 渠務署 – 主頁. https://www.dsd.gov.hk/TC/Home/index.html.
(3) 污水管理 | 環境保護署 - EPD. https://www.epd.gov.hk/epd/tc_chi/greenconstruction/poll_pro/wastewater_management.html.
深圳都冇水浸?
有無諗過係浸曬再起仲平過起排水系統
早十幾廿年前都仲係打風好多地方會水浸

廿幾卅年前打風都仲係一定有傷亡
印象中千禧年初都仲有
連登仔:廢風
影帝爺爺已經開口講
果一句明就明
時事台係咁上下啦
97年後政府做左好多野
風化犯咖喱狗笑香港星期六冇得開市

中午改掛3號。等我沖定杯咖啡坐喺窗台欣賞下連登仔狼狽返工嘅樣先
https://lih.kg/3487800
香港人打完風第二日即刻如常返工了
甚至打緊風都有人返緊工
以前中國有幾個大湖,宜家起晒樓
你們香港真落後
我地香港已經檔完最勁果波都搞成咁
依次又幾多千萬年一遇啊
其實睇下呢到都係
好多渠務工程其實係97後起但都冇太多人留意到渠務署做咗幾多嘢
以前一打風記者就會去採訪海味街
黃泥水可以冲淡稀釋小日本核廢水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞