【粤配】梁少霞、鄭麗麗 離開TVB

130 回覆
174 Like 7 Dislike
到而家有時得一兩句都分唔到凌唏同張頌欣
成日想知何凱怡同何璐怡是咪兩姊妹
動畫 日韓劇配音
之前睇四月是你的謊言
一直以為宮園薰係張頌恩配
睇完先知係凌晞
九巴城巴搵佢哋重錄所有報站please
原來唔係得我覺得佢哋似
周文瑛同黃志誠都好多年冇新作品,反而曾慶珏有配夫妻的世界
鵝要健康 鵝要燒豬
最上一套睇周文瑛已經係小馬寶莉
https://youtu.be/FYe7QV4_e_o

台慶獻技!為《洛神》即場配音成經典 梁少霞於2002年以配音員身份客串無綫電視劇集《絕世好爸》。2002年《萬千星輝賀台慶》期間,她聯同陳欣先生及蘇強文先生三人為電視劇《洛神》某段節錄即場配音,成為經典,贏盡不少掌聲。
Clear card聽佢配小櫻都鄧佢辛苦
陳欣還清街數未
唔係喎, 我覺得對比日本聲優
香港人把聲多數好老都仲keep到
如果佢都轉自由身
唔知有無機會配美少女戰士新電影版
九大行星好似都有五六個而家係自由身
廿年前配小櫻都仲遊刃有餘
但幾年前配clear card / 小玉真係聽得出佢辛苦
咁當然, 佢呢個年紀嚟講, 把聲都叫做keep得好, 我都仲想聽多佢幾年

美少女戰士, 你都係唔洗諗喇
先唔講有冇粵語版
佢仲要年資咁高, 邊請得起佢
好似三石琴乃剩係sailor moon搵曾佩儀配都好丫
再唔係剩係配Sailor Cosmos果幾句都呃到我入戲院睇嫁
佢而家既年紀配Sailor Cosmos岩岩好
佢把聲真係好好聽, 間中都會搵返無印最尾果集聽下
唔知會搵邊個接手靜香
一係搵黃昕瑜/陸惠玲配埋佢
乜你聽得明劉心悠嘅廣東話嘅咩?
如果CCTVB係想摺咗自己嘅配音,
以後全out source俾獨立公司,
咁對配音行業又唔一定係壞事,
分分鐘可以將呢行專業化
講明全滅
本來好專業, 係俾TVB自己整沉
TVB一直對配音員都好仆街
所以搞到好多出VCD個配音要搵另一個人
Heidy 把聲尖啲
Judy 把聲有少少沉實啲
三樓人生有幕佢兩個同場話自己男朋友似朴寶劍
講得好夢幻
比達做左飲食KOL,之前有搵過佢IG 見PO好多野食相
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞