上星期慈正邨老人斬人案另有內情?

156 回覆
454 Like 11 Dislike
成班低端徙置區連登狗又撲出嚟獻世,一個阿婆就算棟拐杖有幾撚大嗓音要嘈到樓下斬人呀屌你老母!傻閪扮有腦
對唔住,我懶,表達得差,事實係各人有自己生活,要拎多份錢出嚟而且又搵到良好嘅安老院,真係唔平亦唔易,成件事係悲劇,佢哋屋企人出聲話婆婆冇同人嘈,冇搞事,唔係好似之前講咁樣,佢哋想還死者清白,BTW循例都要講返句,窮人生仔正仆街
成班癲架
呢啲鄰舍問題:搞噪音、二手煙、冷氣機滴水嘅人全部都死口唔認架啦
曾經都比樓下白卡恐過

唔知邊個先癲
人地篇文係就住警方所講嘅「互相投訴噪音問題而結下私人恩怨 再比人尋仇」呢個情況加番啲細節去澄清

個阿婆係比人投訴後有做一啲行動避免同呢位鄰居產生爭執 咁係做足呢啲行動既情況之下再比人斬 都係個阿婆問題?

樓主係咪覺得自己有啲與別不同既論點好撚醒 好撚anti-social?

蓮燈活佛又出山教化世人(老嘢記得食藥)
講咁多
都冇一個屋企人同佢住
2蚊車 -2
85歲點走
人哋死亡恐嚇

你班仔女孫女都仲唔接個婆婆返屋企
點解你地唔覺樓上有聲?
反而你樓下覺?
咁個阿婆做錯左d咩先?
我都俾樓上個痴線一家嘈到賣樓買樓再搬走,前後蝕1球

俾人嘈真係會有殺意,不過正常人會用其他方法解決
而佢就唔好彩遇到個白卡rip
精神健康問題– 你的幻聽可能是一些精神健康問題的症狀,包括思覺失調、精神分裂,躁狂抑鬱症(躁鬱症)、分裂性情感障礙或嚴重抑鬱症
重點係佢無喺嗰度住佢都仲聽到聲
政府唔做中間人調解同處理要自已解決,點解會係啊婆個邊問題?
重點係可唔可以避免事件發生
當佢假設全部真,樓下痴線早有恐嚇,房署不調遷。
樓下痴線,你控制唔到
房署不調遷,你控制唔到
幫婆婆另置地方居住,避開危除,你控制到
想知篇文邊個位咁講
如果身壯力健
要走幾歲都走到
但85都無必要走啦
有危險,就走先啦,等人幫你救等人幫你改善,有咁好,就冇人移民。
有時真係啲聲係隔層傳
我都試過怪錯樓上
以為朝早5點幾做埋揼釘
但原來係同層隔離屋起身剁肉煮早餐
我就真係唔信如果冇噪音 而且大家溝通解決過咁樣之下都會逼到一個人用條命去控訴
佢寧願攬住一齊死 即係話啲噪音逼到佢上絕路
其實房署暗示 已經係俾signal你
你搞張證已經可以幫你
但d人就係到唔肯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞