[劇透請四重加密]【SSSS Project】Gridman Universe 集中討論區(6)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
問左the sky話7日內可照拎特典
上次呢度傾過d玩具野

其實想問下兩個系列值唔值得玩

好微笑the合體(模型方面唔諗)
B記amp盒玩系列

有d想追其一系列
Earth Garon抵玩呀
smp未出評價唔到但個進度一定慢過GSC
不過都有可能今個月派完即刻公佈universe

The合体同之前講一樣唔好諗住同bandai compare
我覺得值得買
仲要進度一定最快
SMP都要自己砌同貼貼紙
本身諗住等shf夾返shf blazer
但睇睇下好似dx呢隻仲抵玩
DX買埋虹蛇神有得合Mod 2

但SHF有得換眼
更正下
我唔係唔想砌
只係好微笑d模型我不了

B記野我信任
Smp 係咪之前已經有出gridman full power?

其實我唔會拎the合體同metal build比
純粹單純問
好唔好玩?
出得快嗰下正
等shf出枝炮隨時唔知等幾耐先綁第隻出配件或者直頭唔出
我意思純粹話調低返個期待冇特別意思

合體好玩,係dyna wing嗰塊裙擺可能會冇咁實淨(我估應該係個體差)

可動就Dynazenon都可以郁嘅
但去到大合體就難啲始終係專攻合體性嘅玩具
可動唔會太高
尤其係到時Rogue kaiser gridman

不過都係唔好追dx full power
等嚟緊the 合体版
有冇人同我一樣,受過絕對無敵慘痛的教訓
不過值得讚既係kaiser gridknight
可能吸取咗gridman嘅教訓
成隻嘢係真係好穩陣
唔夠膽變Dynarex,次次明明lock實咗Diver同Soldier但放一陣佢都自己解體
有你咁講
都夠令我放心追the 合體
我都應該追3部,即係再版dynazenon
2部universe

合得體預左冇可動
係純粹想搵隻野合下體同扭下
Diver做下盤嗰個gimmick我記得佢嗰陣好似有特登喺個blog度有介紹點樣加強到/扣住
但好似都係冇分別
反而kaiser就好鍾意佢雙重扣實(Diver T字、Wing再扣多兩下落個T字度)
成隻嘢勁穩陣
我宜家都係變罰企Kaiser Gridknight算
遲啲隻Universe Fighter應該合體撚幾下就擺Grid Hyper Fixer Beam罰企
遲入場無特典
Keep飛
應該有得換
暫時諗到係擺Rogue Kaiser Gridman,Full Powered gridknight(用合體用body)
遲啲出咗the合体full powered就將Dx full powered轉做Powered Zenon

多出嚟嘅Dx Gridman 素體就同 goldburn set嗰隻gridknight素體一齊display
Full powered gridknight嗰隻素體就

快手出埋啦屌
好期待moderoid 隻二代目點出 係咪甲包人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞