房屋台點睇新世界爆爆地?

118 回覆
36 Like 7 Dislike
新世界(00017.HK) -0.900 (-5.196%) 沽空 $2.25千萬; 比率 30.642% 今早(25日)低開0.7%後輾轉走低,下午跌幅突然擴大,曾跌7.2%低見16.08元創近十個月低;現跌6.1%,報16.26元,成交較上日全日急增近1.9倍至1,119.49萬股,涉資1.85億元。

《彭博》引述交易員稱,市場正流傳新世界債務問題以及潛在資產質押的消息,由於擔心中國房地產危機蔓延,新世界及其他香港地產商的永久美元債券最近遭到拋售。
樓主睇路 新世界今次好認真 要捉散播謠言嘅人
雖然股息率去到12.5%,不過無水嘅話供股集資唯一出路
會引發樓爆drop to zero/negative
到時業主/發展商就要免費/貼錢送樓
你點睇喺英國都用到csl嘅plan?

韓林兒係英國用CSL Plan會唔會貴過香港果個
https://lih.kg/3398178
呢幾年開得太多project 單單都大 又航天城又體育園黎緊又皇都戲院 全部借錢起 一個加息還多幾十億凍飲
柏傲莊起完又拆再起都high十億嘢
唔會啦,今次分分鐘係大戶放風想壓低個價入市
散戶放哂,大戶入完市,再升返,之後散戶見升就再入
鄭志剛洗腳唔抹腳
柏傲莊仲要拆過再起
嚟緊樓市一係向下一係橫行
啲商場又冇人流

都係城哥識做生意
柏傲莊買家走到佬真係好彩
傳聞全屬虛假誤導 或向執法部門舉報

hi警察朋友
計漏咗柏傲莊 加加埋隨時燒左千幾二千億
VPN 係英國
睇吓點
我都係,明明見過佢個cap圖係用英國csl
鄭裕彤:
屌,以為個仔廢啫
點知個孫一樣廢
話時話無香港地產返去起樓賣
學人做地產,就穩打穩扎,一定賺錢
響一門需要踏實嘅賺錢行業裏面,偏偏走去藝術家上身,又要搞特色
玩藝術根本就係燒錢,仲要唔賺錢
有呢個結果係意料之中
可能都係個仔嘅問題? 而家最大嘅始終佢個仔, 唔係個孫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞