Asics Mizuno 集中討論區 (4)

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
好吸引喎
折咗加埋運費900幾
本身扁平足行得耐會痛,呢一對着完唔會,唯一係鞋頭比較窄
我隻腳得26CM, 著開44.5~45既4E, 所以我估要6E先合腳, 但6E鞋唔常見,
如果標準頭, 好多時要著到46, 但前後又太鬆會磨腳板底到疼,
呢對真係越睇越順眼
想問下mizuno wave rider beta好無著?
補充多樣資料, 7年前買咗對WAVE PARADOX,
係US10號2E, 明明著得落, 係有啲緊既, 但起碼入到,
去到3年前買咗對WAVE INSPIRE, 係US10.5既2E,
近乎著唔落, 腳指頭包到貼晒唔C服, 而家去咗封塵
尋日黑五買咗對KAYANO29, 一樣係44既4E, 希望無伏,

呢對好無著?
想買對kayano 29 普通去跑步機跑步 係咪好選擇 利申扁平足
同埋日本買係咪會平啲?
對gel nyc d新色做乜越出越柒
一嚟我係貪平先買29, 家陣美國網減到12/21, 圍到85usd一對,
二嚟聽聞kayano係越來越差, 復刻既14好過晒其他,
即係14>26(我著緊26), 而27, 28, 29, 30之間點排就唔清楚,
理論上30既新物料係好過29,
但亦都有人屌foam底既話穩定性係差咗,
只係我既經驗, 如果你已經發炎, 我估著30既第一下係會覺得舒服,
不過持續著, 炎症係唔會好咗, 我就係試過有段時間著foam底鞋,
後尾發現哩類鞋既舒服係有問題, 理應揀個底越硬既鞋先越好,
我都係扁平足,跑開步,亦都有Kayano 14同29。

14代真係行街為主,試過攞嚟跑,回彈真係同而家跑鞋差好遠。

29就好穩定,好似有隻手捉住你對腳咁,當然比較重啲。

30未試過,不過聽聞設計,可以令你容易跑easy run, long run 以上嘅pacing

29我幾個月喺日本買,當時比香港平,不過而家出咗30代,29香港個價都好抵,可以睇下

當然買30代,去日本買,應該抵啲
on9 14只係潮鞋
講舒服同新款完全冇得比
14個樣好柒喎,仲潮鞋? 而家啲品味咁奇怪,
都係睇足弓位個結構,
14同26都有舊膠頂住,29同30又真係無咗
係 而家潮流興柒
Asics就係因為食到而條水而彈起
所以先復刻舊鞋
係,全世界都柒
全世界都出番網面鞋
當你覺得全世界都柒嗰陣時 其實你先係柒果個
不嬲Crossover都冇可能買到
Nimbus 25黑色有冇咩網平又真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞