父親的決擇 :2手Q7 vs GLE

51 回覆
4 Like 23 Dislike
我上autotrader Q7都有價有市,特別係2015-2019果代

X5 暫時除咗第三排空間好細之外都無咩downside
XC90 B5揸過一陣,發現個cabin都幾嘈,有少少失望
T8又唔係成日可以差電所以不了
Volvo呢啲支那企業買都岸久
因為我見你都接受到GLE所以問埋X5,無記錯第三排兩者差唔遠

如果真係要第三排空間得巨型SUV即係GLS X7個類,但你睇得GLE即係二手都已經over budget

定犧牲埋駕駛感要空間買V-class
V Class實在太慘
GLS X7真係over budget了
揀GLE over X5係因為佢多啲盤有level 3 autonomy driving
可能揸得BMW唔會想用呢啲function
rav4 易偷?
大陸連陳年Santana、Jetta都仲有人揸緊照行得
X5 無論係第二排同三排都係同級中最細
X5 第三排腳位一定係最窄嗰部, X7 都係同 GLE 差唔多,係 headroom 多啲
想問下英國買全新range rover貴唔貴?
Range rover sport係咪平過香港好多?
屌你咩?
除咗新加坡之外有邊度買車平唔得過香港?
mild hybrid 我之前揸courtesy car同揸車試過幾部有嘅,以我理解佢電池會比較細,唔係正常混動電,所以mild
次撚次上個highway 又好乜都好,大腳小小加上舊電唔滿就好易扯乾舊電,然後就覺得架車好似慢一慢咁。我之後買車寧願佢無混動都唔要mild
我投Mercedes
GLE
£83,620 起,通常用Carwow會再平啲
Mild hybrid其實係咪車廠拎嚟呃排放用
我知平過
但唔知有幾平者~~~
7折
Q7好似好啲?

其實睇autotrader 好似唔見有CX8
我諗緊應唔應該係香港運去英國用好
我揸 GLE450 有 mild hybrid 唔覺有呢個問題
我覺得有 mild hybrid 起步會爽啲, 之前揸過架 W205 C200 FL 都明顯感受到
好似真係無CX8/9 官網都賣到中型就無
英國大車 最common應該真係Q7
XC90大陸就唔好諗喇
咁有電嗰陣係幾好嘅,無電咪同普通油車一樣
Mpv啦
GLE好大部
問題係好高
男人都要爬上車咁滯
女人 小朋友 同老人家上落就更辛苦
冇實際需要就買細一皮啦
GLB 都有5+2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞