番深圳洗牙~原來咁平?!香港牙醫食水深到!!!

246 回覆
63 Like 378 Dislike
特別係班基層連登仔
自己作為病人係香港醫療制度下俾醫生霸權嚴重剝削緊都唔知
我係香港補前面三隻前牙,唔知係咪我係最後一個,feel到個牙醫趕時間收工咁補,半個小時內。補完時,已經有種不祥預感。

點之之後一個月內,個補牙物料就甩左,個時我仲要去緊旅行,個前牙有個窿咁玩…

跟住一年幾後,個補牙位已經有一撻黑點,影響美觀。我睇左啲網上既評論,決定去深圳度聲譽較好既搞,個度都幾乾淨,仲要預左兩粒鐘慢慢去幫我補,補時好小心好穩陣。香港係每個窿計錢,上面就逐隻牙計,我補齊三隻牙,平我之前香港一半錢。我阿媽都洗埋牙,都用左40分鐘幫佢慢慢洗,洗完乾淨,冇意外。

自此之後,我先知自己當初執意留係香港搞牙係幾咁on9,因為覺得香港一定專業過中國。香港牙醫真心趕時間,價錢貴,除左智慧齒一定搵鄧仔幾貴都值,其他我都會去返深圳個間,當然洗牙都係香港,claim返公司醫保。

(頭盔:當然未必間間中國既野都好,香港既都趕時間、手勢差,我個人經歷係咁)
之前冼試過洗一排牙2000$dllm
香港邊個呀? 開名啦
手勢如何牙相呢
搵菲律賓姐姐洗仲平
靈實牙科
香港大學牙科全球第一你唔幫襯幫襯無牌牙醫

屌你老母你個腦生係屎忽
避免報垃圾工啦
我就未試過有公司唔包囉
朱咪咪一早講左啦
隨時門牙都無撚埋
其實香港洗牙都係500左右姐
source:trust me bro
植牙先平,價錢平香港幾倍😍
馬來西亞牙醫
39蚊就洗到牙?
兒登仔:香港整牙暴利,香港整牙交智商稅
淘寶團購
佢哋最興代入醫生角色點點點然後喺度打飛機

所以話香港牙醫食水勁深!!!
開刀果啲真係唔敢大陸 但洗牙呢啲低技術野應該問題不大 係擔心衞生
2500應該唔洗開刀啦? 之前睇要開刀好似唔止2500 印象中 4000蚊 但真係好快 痛咗4日 不過傷口埋得幾好
唔使一嘢抆出嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞