伏已中!!!大家千祈唔好幫襯安聯旅遊保

32 回覆
76 Like 11 Dislike
小弟今年去多左旅行
諗住買番個全年旅遊保
上網格價 見到安聯呢間野價格正路
保障都幾廣就買左全年

今次出遠門 因為天氣問題導致航班delay
搞到酒店嗰啲全部冇得去 仲要bk過新酒店
正常呢個情況
提供曬酒店資料同航班delay証明真係有影響到行程延誤係馬上有得賠
但係呢間安聯保險嘅網上索償手續看似簡單
但填曬啲資料之後
安聯嘅claim department就千方百計咁係你提供嘅資料度吹毛求疵
話你呢度漏嗰度漏 但根本就係佢地職員冇睇清楚
想用拖字訣令到件事好麻煩 令到個客費事賠

呢間安聯全年旅遊保雖然價格實惠
但係佢地agent係處理索償嘅過程中問嘅問題係非常唔合理 而且賠償條件苛刻
大家買呢間保險前一定要三思再三思!!
唔好好似我咁中曬伏!
我份保單由7月頭claim到而家8月尾都仲未claim到!
乜撚嘢安聯,聽都未聽過
仆街早幾分鐘先係渣打app買完
allianz
應該係Allianz

放心,聽Frd 講BMW 車份保單都係佢地
你自己見識少就唔好衝出嚟
小心嘅係旅遊保,通常都有索償期限,佢有機會拖到你claim唔到
建議保監消委會投訴
係唔會賠到
所以唔好買浪費百幾蚊

你唔見行李之後你claim錢 要每樣物品既收據
你有冇可能keep齊?

最多買可以睇當地急症既保險
睇落你唔係claim嗰種每人一千幾百嘅delay allowance 嗰啲一齊文件就自動批
如果claim類似re-route或者curtailment嘅話 因為金額隨時萬萬聲會睇得緊好多 仲要睇個惡劣天氣係喺邊度發生 大把嘢可以踼保
保險,買嘅時候就全電子化,claim嘅時候就全人手。戇居
人哋德國最大保險公司
德國啫, 唔係香港
財產保險嚟講喺香港都大㗎
無知就是力量
bank statements/e-receipts
旅遊保只買忠意
搭單問有冇邊間好 天氣狀況最難預測
啲人係咁衝
蘇嚟世,但貴
佢最貴個plan. Travel delay 係 all risk
求建議邊間好
當年山竹 我買佢claim左5千
唔係掛 咁如果我上門揾佢會唔會好啲?
知你見識少 但唔好咁大聲
去安聯球場搵人幫手
今年同個朋友去歐遊 個喼爆左
冇單都claim 到千零蚊
保*
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞