80後港女斥資248萬 購入深水埗一百呎納米盤:入市時機!

271 回覆
109 Like 29 Dislike
人哋ssp假假地都市區日出康城一房最平都講緊14/5k仲要係一出即俾人租晒 仲要係開放式廚房 元朗邊到有可比性
平時Lihkg仔又話深水埗又窮又柒

點解一講私樓,就變成富貴地區?

新果D 280 起跳
148萬都要諗下
佢full pay 就唔會依家先買依個單位喇。

可能佢附近應該比人加租搬過幾次,倒不如去供,供樓既利息減稅,可能佢咁樣又一年慳到萬幾蚊呢.

不過真係買應該等多排,應該仲跌租多半年先買可能又慳多十幾萬
佢地果幾年畢業等於失業既時候,或者FG 得4000 蚊你又唔講下,咁都叫食人血饅頭
咁咪好囉
沖涼洗埋廁所
最啱你隻污糟貓
愈窮愈見鬼
廁所都唔止咁細
唔講係咪時機,買納米樓本身就已經係錯誤決定
樓好真係好撚好笑

唔好話咩,你攞住2球去英國都已經買到一間House,前後花園,如果你有外國國籍、唔care本BC,你去東南亞做大爺
好條撚,7000租,同$16000呎,借錢利息加管理費,供緊差唔多2皮,比原先比個數多左3倍,姐係供四個月,就等於以前住一年,仲要納米樓,下手邊個想接盤,原業主都要蝕住放先有人買,姐係供完一大輸再蝕放,輸銀行輸樓價,不過好呀,就係想睇呢㕷人死物競天擇
上手真係
人哋要死,唔通阻人咩有腦果堆都走,得番冇腦既,咁咪好
剩係條女話你知自住已經加晒分
同意, 公攤廁廚廳之外, 仲有大把位轉身做運動伸展一下, 同埋, 多十幾呎掠衫
呢到公攤算公共空間
150當係成個都係計私人 兼套房用 即係自己房空間
屌你老味
我10年前買老深近太子200呎有多既 都係220萬
而家百令呎248萬
真係炒賣投機 經濟起飛
人地日本有APA
我地香港有AVA
仲買納米on9架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞