我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,電腦求助解答 ( 64 ) - Yujihw砌機List 8月出大量優惠

1001 回覆
11 Like 12 Dislike
EVA 組合 登場了
數量真心極少
呢個價而家4060ti都做到啦
想問下機箱用黎固定硬碟嗰啲扣係咪好難買得翻
想加硬碟但發覺唔夠扣
咩扣
正常係用螺絲固定喎
咩型號機箱
Thx,轉埋隻2TB嘅ssd,而家落單
Matx 平平地就flatline
其實我覺得呢件事上面 我都承認係兩難
從結果黎講 我又始終冇可能唔幫佢 所以幫就一定幫
只係我做到幾多咁
我唔會講我完全零責任既 點計都好 電腦係同我買 售後服務一定要有而且要俾到個客
所以我就住呢個售後服務黎講睇下點幫佢

其實講真 送某d野去解決部電腦既問題 呢個並唔係第一次
我可以講少少例子
其實日常我地機都未出 處於仲砌機既時候
有時係真係個客買左好多零件 要用usb Hub, 通常底板都係得兩個usb插針
唔夠既時候 我地都會可能送d usb1分2 / 甚至usb hub分插器
黎令到部電腦可以順利砌到 我地有時連call客都冇 直接送
呢個只係其中一個例子
又或者係argb 裝置太多 唔夠插 如果唔夠插 可能有d同步到 有d同步唔到
咁樣唔係會影響使用 但唔完美 唔靚
其實呢個例子有d似今次 即係其實唔係連唔到線
只係中間爆ping,但俾d野佢就解決到
又或者可能係太多把風扇既時候 底板唔夠插 我地日常都會送d分插線咁
上面呢d情況講緊可能每日都發生緊

而當然 冇可能每一條list 每一部電腦都係經由我地黎出list或建議俾客
有可能係客自行選擇
但我地其實中間做左好多陰d陰d 送左d小配件 /小零件俾客去解決左d 問題
所以我先最後點解選擇左送wifi card 呢個選項 並且唔係針對樓主當事人

所以最後呢件事上面 責任係邊個我自己覺得唔太重要
如果我俾左d野 而件野只係好低成本去快速解決到個問題而客人滿意
咁樣我覺得後續成本仲低

我自己係咁睇

可摸以求list
另外想問13400 原廠fan夠唔夠壓
定都係建議好似12400F 另加CPU COOLER
新手求List
budget 大概11000-12000
主要玩apex 想要240fps
應該係cooler master n300
10年前既機箱應該冇得救
睇黎要轉機箱
底板咪都無講
自己㩒就點都over 7k

Btw why always gigabyte ?
我身邊既人都叫我寧願牙石都唔gig
Sorry 我盲
你望下呢個po邊個開既
唔用ggbyte仲有其他選擇咩?
雖然今代ggbyte好似唔差既
不過用料bios同rma要睇耐d先知
我就係見佢每日都ggbyte全家筒信仰套裝
有點兒好奇 明明reputation唔算好
想請問悠二
而家砌果D 8月/9月優惠套裝機 ($13xxx) 大約幾耐有機?
包唔包埋裝試用window + drivers?
可唔可以簽卡?
等到可以等既
B760插到 但要更新bios
你指係想要細機箱 放起左邊
呢個好多都做到 定係你想要埋個機箱玻璃放右面
悠二你好呀
我上年9月5日買左機
單號碼 220905000104715
張顯示卡好似壞左, 唔知仲有無保養?
詳情係呢度
[顯示卡]係咪已經壞左?
https://lih.kg/3493998

或者有無咩建議?
講真 收到風 黎緊會加價

你試下tg pm 我 我有d卡可以介紹俾你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞