你地信唔信Algo Trade ?

63 回覆
0 Like 61 Dislike
有個免費網上課程,驚嘥時間
我舊老細係AlgobTrade 發達,真有其事
不過自己斷續做過唔同research, 揾到賺1-2% 嘅algorithm 已經盡晒,再無發現
唔阻你發達
你舊老細唔知幾時玩呢套
同好唔好運又唔知有無關係
(好多人所謂Work既方程式 只係時間亂數, 某個時段用到
如果係好耐以前 都仲有唔少空間

LTCM, 所羅門果班係80,90年代
玩果堆收斂, 發散之類

依家AlgobTrade因為大把人用, 咩都套走哂
咁Quan research 都係嘥氣?
Algo 只係個工具,關鍵是你要自己寫strategy
你對市場唔夠理解
唔會寫得出
冇錯,而你上網搵得出嘅就代表好多人都用緊
越多人利用嘅嘢就越難
更加冇可能搵到錢
信,都玩過一排,自己諗自己寫,勝率90%,但每星期最多都係千幾u
因為唔係啲咩深奧複雜strategy,所以好多人爭,基本上係條件一到鬥快搶入市,所以liquidity都會因為咁而唔夠分,所以就算勝率高都唔會話無限本掟落去一野賺好多。果陣用最多既時間反而係點樣縮短落單個delay
而且,algo trading唔係一勞永逸,要keep住update,跟個市況去改條件。而悲劇既係,我個strategy run左半年,就失效
師兄,你個策略都失效,唔介意分享吓?
快係好緊要, 我舊老細租HKEX COLOCAT, 50000個月
乜 ALGO,講來大家頃下, 反正你都唔用

我寫過MA CROSS, 玩極都係2%利潤, 唗氣
乜prop firm介紹下, 玩下, 既然唔入肉
Algo trade梗係可以發達啦
首先你寫好個程式,跟住賣行廣告擺上網賣,或者開班教人,開被床收錢,月入百萬不是夢
不過唔好真係攞去自己trade
清咁有錢,可唔可以過幾叉嘢我開飯?
真係work
我識人佢工都唔使返
淨係靠algo trade就夠生活
信 因為我自己做緊
我玩緊ftmo
Trading view 啊,好多,再唔係用IB api
外匯來嘅,麻麻地鐘意外匯,真係100%斷估
無曲底,要拍人,有冇統計,數學底?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞