日本菜味道擺盤全方面都撳住中菜打

45 回覆
32 Like 88 Dislike

樓主=井底之蛙

去日本食吓中華料理
樓主食過嘅中菜係咪就係得譚仔窮撚就唔好岀on9 post,俾人有位笑你啦
食過邊間咁把砲呀你
日本有米芝蓮三星中菜

不過樓主咁井底無機會試

連登仔一講到食就中國人上身咁死撐
喂,呢個佢係唔係我唔知
但呢個我認我係喎!吹呀?
我係漢奸,我係走狗,我係賣國賊,我自豪
三星中菜香港都有啦
Cls 2頁都冇人講得出邊間中菜好食,中菜真係慘到咁
就係要日本人整先收佢皮
開水白菜 佛跳牆
樓主你走先, 呢度我頂住
ching係咪好小去啲貴價中菜度食
人哋好心提你,袋錢入你袋,仲要鬧人
對中菜有認識都知佢地戇鳩
如果唔係玩膠就
你地推介幾間畀我去試囉
證明你無食過迷幻蘑菇 耶倫都話正

Twitter 上的 BBC News 中文:"美国财政部长耶伦(Janet Yellen)证实,她在上个月访问北京期间食用了名为“见手青”的菌菇,她称其很美味,吃完并未出现不适。 此前有报道称,这种菌菇可能具有致幻作用,在社交媒体上引起讨论热潮。但耶伦表示,她事后了解道,如果烹饪得当便不会造成任何影响。… https://t.co/ncAoNxJ8eS" / X https://twitter.com/bbcchinese/status/1691761588339085478
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞