大家點睇Toyota架porte

49 回覆
0 Like 1 Dislike
揸緊spade答你
spade 4方少少 同埋慳油少少 車仔細細易睇位易泊 內籠都大
porte好似12年轉左新款已經靚仔左
如果8雞有14年自己又鐘意可以狗衝

好 咁我聽日去試車 唔該晒巴打
渣過一排,我果格08 1500cc
個寵好闊,力水唔錯,但反應麻麻,突然俾大啖油可能半秒後先識轉波。$1.2-1.4一公里。車身輕同埋高,入灣快少少會側,如果行青嶼幹線行到100格車會有小小飄。轉右急灣會俾a柱擋住視視,因為條a柱直。但幾岩新手操車,易睇份。

我想問下08同14會唔會話差好遠

14係出廠年份?

Yes
依d家庭車仔行得走得算係咁 你要佢好力好灣就唔係依個價 普通操下車同女朋友遊下車河絕對夠曬做
依d家庭車仔行得走得算係咁 你要佢好力好灣就唔係依個價 普通操下車同女朋友遊下車河絕對夠曬做

我要求都唔多 驚對新手唔好揸姐
最近有個親戚想換車

有架2014年既porte想賣

佢話8萬賣比我

上網睇呢架車又冇特別講佢既優點同缺點

想睇下有冇巴絲有揸開可以講下

好撚抵屌喎個價, 不過要睇下係1500定1300
日水仲正 (港行叫spade)
日常代步正, 內籠大, 有電門, 易睇位
我部1300 08年
入450蚊行到400左右
力水尚算OK,爬頭就唔好啦,入灣就預左收下油
個籠真係大到仆街
我部1300 08年
個籠真係大到仆街

屋企仲有架2002既日版picnic
揸開2500cc 轉揸1500驚好唔慣
我部1300 08年
個籠真係大到仆街

驚依樣驚果樣不如咪撚買啦
我部1300 08年
個籠真係大到仆街

驚依樣驚果樣不如咪撚買啦

咁不如你買返2002既picnic 算啦,又話親戚平讓,如果真係2014 出廠,咁抵,都唔洗諗啦,都唔知問黎做咩
幾得意
我部1300 08年
個籠真係大到仆街

幾皮野又驚哩樣又驚果樣
騎劫

想買Honda Stepwgn
佢最新個waku waku door 幾吸引
其實30萬制唔制得過?

家庭車
而家渣緊 Benz A150

其實上會抵,定係銀行私貸好d呢?
加個pedalbox 會唔會好玩好多
加三度
騎劫

其實30萬制唔制得過?

家庭車

佢隻門, 多9魚, 仲唔放便咗.除非你唔係成日坐爆人 + 車尾超小雜物.
不過1500CC 7人車, 冇得揀, 係呢架.
騎劫

其實30萬制唔制得過?

家庭車

二手可以,新車制唔過,現役車款中最舊係佢快將小改

但如果都係鐘意,借貸方面
同本田買,利息拗下可以做到1.8-1.95%水平,五年計都係二萬令蚊息,轉款前上會可能仲有三二千蚊油卷回贈變相P LOAN慳唔到幾多.唯一要考慮係你會唔會借貸期內賣車,因為上會牌簿會KEEP左係銀行度,P LOAN就無此限制.
渣過一排,我果格08 1500cc
個寵好闊,力水唔錯,但反應麻麻,突然俾大啖油可能半秒後先識轉波。$1.2-1.4一公里。車身輕同埋高,入灣快少少會側,如果行青嶼幹線行到100格車會有小小飄。轉右急灣會俾a柱擋住視視,因為條a柱直。但幾岩新手操車,易睇份。

全部講中晒👍🏻
總結:夠實用無操控
前spade車主
我嗰㗎08年,$0.9-$1.1/km

有用油卡
渣緊 spade, 計埋油卡優惠應該 $0.9/km

空間夠闊, 有小朋友最好
騎劫

其實30萬制唔制得過?

家庭車

日本自駕揸過
都幾薄皮
個後門係幾方便,同埋最後排可以完全收埋
個軚盤幾輕 我自己就麻麻哋
揸左11年porte, 放心買
內籠極膠
感覺好cheap

Ching 呢架新車最多都係18萬 你仲想點

早排賣嗰批 Mazda 5 好似都係十九萬左右
騎劫

其實30萬制唔制得過?

家庭車

日本自駕揸過
都幾薄皮

個軚盤幾輕 我自己就麻麻哋

同級既日系 MPV 都係咁上下,你想要軚感同綱水就買架 Sharan
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞