大家點睇Toyota架porte

49 回覆
0 Like 1 Dislike
最近有個親戚想換車

有架2014年既porte想賣

佢話8萬賣比我

上網睇呢架車又冇特別講佢既優點同缺點

想睇下有冇巴絲有揸開可以講下
冇渣過 坐過
感覺內籠幾大幾舒服
新手粗車
冇渣過 坐過
感覺內籠幾大幾舒服

力水夠唔夠 d人話轉彎會飄 因為車身高 你感覺如何
新手粗車

利申p牌仔
冇渣過 坐過
感覺內籠幾大幾舒服

力水夠唔夠 d人話轉彎會飄 因為車身高 你感覺如何

T 家庭車不嬲冇彎
同埋佢同spade差別係d咩
新手粗車幾好既
內籠大 單邊電門幾得意
但個儀錶版中控嗰啲膠膠地好似玩具on99咁

其實同系列 分別不大
Spade有出新版主攻家庭用
渣過一排,我果格08 1500cc
個寵好闊,力水唔錯,但反應麻麻,突然俾大啖油可能半秒後先識轉波。$1.2-1.4一公里。車身輕同埋高,入灣快少少會側,如果行青嶼幹線行到100格車會有小小飄。轉右急灣會俾a柱擋住視視,因為條a柱直。但幾岩新手操車,易睇份。
個寵好闊,力水唔錯,但反應麻麻,突然俾大啖油可能半秒後先識轉波。$1.2-1.4一公里。車身輕同埋高,入灣快少少會側,如果行青嶼幹線行到100格車會有小小飄。轉右急灣會俾a柱擋住視視,因為條a柱直。但幾岩新手操車,易睇份。

無渣過, 但聽朋友玩開, 0.8-1.0/KM

力就一定唔夠架啦, 不過勝在裡面夠闊落

家庭車一流
最近有個親戚想換車

佢話8萬賣比我

如果你無渣車經驗或者對車有D咩既要求,
優點?TOYOTA 1500CC己經係賣點,基本上只要你欣賞佢既外型同單躺門設計既話,相信佢可以滿足你所有要求

缺點?或者好多人會話佢既隔音,安全性,入灣感覺以至力量唔好,以上都係事實,但呢個級別既日本車仔其實全部都係咁上下貨仔,如果佢係你第一部車或者純粹假日玩下既話都己經合格有餘.

最後,會唔會係美麗既誤會?建議問番清楚,呢D水貨車仔多數二手車身份入口,留意番"制做年份"同首次登記年份",前者先係部車既真正年齡,日本地大,理論上同後者差距愈大實際咪數愈多(咪錶100%己作調較),2014年車既話8皮野係平既,但講緊要係"制做年份"
2014年1500cc Porte
除非佢部車加/換咗好多好嘢

如果唔係點賣到8萬...

14 年做的話可以狗衝上架
內籠極膠
感覺好cheap

都話親戚
最近有個親戚想換車

佢話8萬賣比我

如果你無渣車經驗或者對車有D咩既要求,
優點?TOYOTA 1500CC己經係賣點,基本上只要你欣賞佢既外型同單躺門設計既話,相信佢可以滿足你所有要求

缺點?或者好多人會話佢既隔音,安全性,入灣感覺以至力量唔好,以上都係事實,但呢個級別既日本車仔其實全部都係咁上下貨仔,如果佢係你第一部車或者純粹假日玩下既話都己經合格有餘.

最後,會唔會係美麗既誤會?建議問番清楚,呢D水貨車仔多數二手車身份入口,留意番"制做年份"同首次登記年份",前者先係部車既真正年齡,日本地大,理論上同後者差距愈大實際咪數愈多(咪錶100%己作調較),2014年車既話8皮野係平既,但講緊要係"制做年份"

唔該晒 咁睇黎都買得過
睇過架車係制做年份

我想問下08同14會唔會話差好遠
內籠極膠
感覺好cheap

Ching 呢架新車最多都係18萬 你仲想點

其實同系列 分別不大
Spade有出新版主攻家庭用

主要都係外觀上?
自己睇落好似spade靚仔好多

我想問下08同14會唔會話差好遠

14係出廠年份?
揸緊spade答你
spade 4方少少 同埋慳油少少 車仔細細易睇位易泊 內籠都大
porte好似12年轉左新款已經靚仔左
如果8雞有14年自己又鐘意可以狗衝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞