36歲匿名目擊證人頂證白衣人 國安警登門威嚇出庭「屈」林卓廷 滙豐戶口被凍結決赴英尋庇護

386 回覆
1264 Like 25 Dislike
他日香港大審既重要證人
英國國會審議相關香港議題時亦相當重要
叫雞都唔敢認而家仲要打國際線,收皮啦雞蟲
長官咁夜都未收工要ot 錢先夠叫雞?
點會無用
下次可以求其搵個示威現場CCTV見到既普通人(eg附近商戶既人),迫佢上庭做證人指證任何人,唔做就凍戶口
普通人可以點反抗?

銀行都睇錢份上,好難去反抗一個咁大既市場

到時上到庭證人多多,就可以話係經過完整司法程序先告得入
洩完洪無事啦
唔講埋李波都係自願
邊使呀
你老母玩埋屎眼都係兩三舊水啫
不過賺埋都唔夠落仔咪生咗你囉
真係cls 跟住過兩日香港警察就會話佢係畏罪潛逃
呢啲人直接屌啦
屋企放現金又屈9係洗黑錢

公字佢玩晒
李波都仲困喺大陸,雞蟲而家喺民主自由嘅英國,唔係咁都唔敢講真話掛唔通喺英國仲有白色恐怖?
咁都要多謝佢生我出嚟啦
Wa….
五毛黎
一早blocked
根本好多街都無出 做個冷氣軍師又話要走難
HSBC正垃圾
又係呢個理論,要上到你屋企之後你走,咁先叫走難
咁文革未比人鬥果班人走又算唔算走難呀
到紅衛兵捉你去掛牌果時你仲走撚到咩
呢次佢遲兩日走都分分鐘係機場卡住左啦

講真,果幾年任何一次街頭運動有出過去既,雖未到佢個level亦不遠,呢度講緊無百萬都有幾十萬人。佢唔一次過搞曬你,係因為唔想地震,但佢一定會慢慢得閒又搞一個,得閒又搞一個,睇幾時抽中

呢樣野亦提醒左班「搵多幾年錢」既人,除非你真係無「煽動」過人(煽動門檻有幾低大家有眼見),又完全無留任何同政治野扯上關係既痕跡(無街頭行動出現過,無上網講過d咩),否則你一樣有風險比人共產

凍人戶口對班国安係無代價架(又或者呢班香港粉紅根本無足夠遠見見到將來個代價),政府「跟程序」叫到,銀行得兩個選擇,一係跟,一係即時退出香港市場(但退出期間都仲係要跟)
多謝佢唔肯低頭
點解仲會放錢係Hsbc
做警察一向都係以結果為目標
佢想你坐監就會用盡一切手段砌到你入監獄
你有冇做過根本唔重要

佢唔想開file的話就會用盡一切手段迫你唔告
例如明明係你比人打
你報警佢會告埋你
呢d就係以結果為目標
Wow
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞