YouTube Premium 香港正式加價

951 回覆
35 Like 328 Dislike
可以
你咁撚勁咪撚上Amazon玩集運買水貨

淨係買香港行貨啦柒頭
小童飛?
依啲叫買水貨咋
聽過一個笑話, STEAM既亞軍廷用戶係人口既5倍, 唔知人地, 但我一直無用過STEAM低價區, 到底係限制定唔限制會有更大利益我唔知, 但係低價區既存在起碼有班人仲會當自己係買緊正版, 類似以前咩平價二手WINDOWS, 如果無咗啲人咪唔會同你續, 咁就嗰十幾廿蚊都無埋
咁大咬食人40蚊
Email話10月先加喎
究竟班人有冇收到email架
兩樣野黎,唔好偷換概念
買水貨係慳左俾中間人嘅錢
換黎嘅係售後服務相對無咁大保障

你而家係扮落後國家嘅人
俾落後國家嘅價錢去買一模一樣嘅服務
等於成人扮小童扮長者
俾少D錢去享受一樣嘅服務
你同賣方之間由頭到尾都無中間人抽你水
只係你鑽漏洞搵方法去俾少D錢
同鄉😏👍🏾
偷換概念果個係你
買水貨唔一定係慳中間人既錢
例如Apple在唔同地區都係自己做返無經過所謂中間人
只係唔同地區既定價同匯率差價
成件產品內容一樣根本唔係成人飛同小童飛既差別
你舉既例子完全9唔搭8
屌依家火雞國同美斯國都要用當地信用卡移民失敗喎……
去舒夫真高啦 廿蚊港紙
買水貨/Amazon 一樣係人地地區買野返黎
咁係咪叫假扮外國人買野?
依啲係商業產品唔係政府福利
亦都唔係有當地政府補貼
啲野到價就有人去買
香港YouTube 有本事就減價
夠吸引就自然啲人連用VPN都慳返
依啲只係好普通既市場取向
無錯,唔關自己搵幾多事
總之有方法俾少D就無所不用其極
「做乜係要同錢過唔去?
人人都用緊,所以自己一定唔可以執輸?」
不論黃藍,無分政見,呢D一聽就知係華人與生俱來嘅賤種DNA
你唔係窮,但孤寒囉
大把華人有錢佬都勁孤寒
咁咪認左佢囉
一大堆冠冠冕堂皇嘅理由做乜鳩?
你呢種寒酸味真係聽到都打量冷震

人地落後國家嘅人工低
當地設office支出都低
所以當地收費低D好合理
你覺得自己地區收得貴,咪唔好用,或者用少D
扮落後國家嘅人鑽漏洞都算
仲包裝成乜野年卡平過上台
乜野好比家興大生平過百佳惠康
呢D完全係錯誤嘅類比
你而家嘅行為係成人扮小童,扮長者搭車呀
好心直接認自己孤寒算鳩數啦
已移民家庭Plan每個月$30
六條友每人$5
其實youtube premium憑咩收成舊水一個月,內容又唔係youtube自己做全靠youtuber提供,人地Netflix Disney+內容自己做都無收咁貴

每個廣告一毫幾仙成個月都睇唔到咁多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞