點睇近兩年上車嘅90後留港撚

38 回覆
54 Like 19 Dislike
就算你話做政府
保唔保證十年後仲𢭃到咁高人工
如果減人工到時點供
你睇下自己 四十歲人 一無所有 同七十歲老豆老母住
身邊啲共事既人係公務員編制 自己NGO外判文員

其實連登最撚好笑就係你哩隻公屋留港撚 人又老 錢又無 淨係識犯國安同叫人去死 你真係淡淡中最柒廢果個 比人笑到有第5個post 你話你柒唔柒 其他人無 得你有 最應該死就係你件社會底層垃圾 浪費公屋資源

【5】留港買樓死全家
https://lih.kg/3455974

通宵要食海狗丸=難道我還未夠難=應承我不分蝗藍=最後一代了謝謝

會員"通宵要食海狗丸"經常性於房屋台post人身攻擊業主
每逢樓post都會入去屌業主唔平賣
蝕讓post就入去抵死
破頂post就入去屌AA左手交右手
但從來唔正面回答一下點解又要屌業主同時又要買居屋
自己做留港撚買居屋又屌香港做臭港
業主買樓係有付出唔似得你件垃圾怨天怨地
得罪講句韓腫同樹大都唔夠你賤
因為買唔到樓又移唔到民甘願為港共賣命
分化留港人士覺得留港撚抵死
當初留港撚點樣為香港付出視而不見
從而分化移民同留港手足
見啲港女2019年後結婚仲迫條仔一定要高位買樓先結,而家層樓最少跌一成以上想移民走又賣唔出,只可以繼續做留港撚
輕鬆啦
兩個人人工各加5000就搞掂
加突又可以去多轉日本
至於跌估價嗰part
自住驚閪咩
講到幾憎廢老藍屍
最後接哂佢哋貨比佢哋去外國移民嘆世界
呢幾年上到車本身屋企有錢
宜家拉番近啲貧富差距
樓主60歲住邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞