Pokémon十大最強訓練員

210 回覆
43 Like 14 Dislike
Bdsp 竹蘭超過左啦仲要滿努力+ 個體
最慘係冇伏特攻擊
你都識講佢個名叫神獸廚
有人就話佢係玩家化身
好想像力d什至可以講佢係阿爾宙斯化身做神獸佬, 體驗下pkm對戰
漫畫好燃痴線,垃圾隊贏冠軍
後期小智可以開外掛, 用嗰招但唔係嗰個招式本身個效果
當時智超真心痴線

T0輸出

逆屬都可以硬推
水君, 藍水都:
自從影帝可以單拖鐵炮蝦+大劍鬼+班吉拉
佢已經無所不能
龍王蝎 土台龜 圈圈熊 電擊魔獸 鴨嘴火龍
當年神奧賽用雪妖女同鐵面忍者已經叫讓曬賽比小智
冇啦
佢好早就發小智照搬對上一場6v6嗰6隻嚟用,深知邊d寵可以亡命試探邊d寵要保持戰力
而且用gen4 6v6單打嘅角度去睇,真司全隊嘅屬性分佈,防守層面已經算叫公整,當然冇咩廚獸,小智隊仔細睇嘅話其實好易比雪女一隻清全隊,如果火猴唔夠血嘅話
隻速蟬食一發4倍坑嘅音速拳就死咗
小智最經典兩隊都係弱冰多
唔計影帝
神奧6隻 弱4隻
卡洛斯5隻 弱3隻
比5lv 隊屈機 最廢訓練員就排第一
當你由gameboy開始玩起 上年既事咪最近
原來巴打你係帝牙盧卡或者雪拉比
失覺晒
巴打 我留意左你好耐

你真係好幽默

我自問都算個ok幽默既人 但係你幽默感比我真係高十幾二十倍

錯 應該係100倍先岩

估唔到我係呢個post竟然見識到你既威力

我真係笑到爆左肚 依家一路打字一路撿返d腸呀內臟呀腎呀

塞返落個肚到

你有冇諗過未來幾個月去紅館開棟篤笑?
當年有人研究過2隊實戰打邊隊贏面大,當然招式道具特性可改,大約印象係

比卡超:動畫神寵遊戲算吧
水鼬:未進化嘅垃圾仲要真司完全唔驚物攻水
姆克鷹:有速專有機會呃到d唔識玩嘅真司送雪女頭,但gen4冇捨身連電擊魔都打唔痛,即係對手操作越勁隻嘢越冇用
土台龜:某種意義上嘅關鍵,岩切強化成功嘅話草地岩可以1穿6,但對住識玩嘅人強化難度好高
火猴:全隊唯一牽制到雪女,配招變化大
天蠍:如果高速移動接力成功就得米,同埋岩釘越早放得出贏面越高,盡量減低雪女同蟬嘅上場次數

波士可多拉:小智幾隻主力都有地系格系招,應該冇咩發揮空間
海牛:如果對面隻火猴識草繩結嘅話就冇用,唔識嘅話會比波士可多拉好好多
雪女:重點,小智極度弱冰,而且速種快過曬小會全隊,火猴頂唔到2下shadow ball
蟬:其實都算核心,只要加速特性同1下劍舞接到比電擊魔基本上gg,但同雪女一樣好驚岩釘
毒龍蠍:毒釘可以減低土台龜強化清場嘅成功率
電擊魔:冇咩好講,咩時間都有用嘅角色,除非隻比卡超識覺醒之力地

如果雙方操作手腕接近嘅話係應該真司著數好多

小茜加大奶罐先係世一
變圓再滾動一鳩車死曬成隊
特別篇小渡好撚型
然後red 有篇用超夢夢打代歐
竹籣完全體真係100lv入去都有機會炒車
竹蘭最正係h漫會buff佢巨乳
合番個御姐路線
好似爭咁啲嘢噃師兄
佢個小淫穴一定好撚臭好多愛液
好想連尿一齊飲
呢啲先叫享受,臭崩崩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞