Pokémon十大最強訓練員

210 回覆
43 Like 14 Dislike
10. 神代

對戰金字塔首腦,要挑戰佢就一定要打敗旗下開拓區成員。而每個開拓區成員亦都係戰鬥力極強嘅戰鬥精英。加上實力高於道館館主,可以話係代表住戰鬥嘅象徵。

而神代作為最強一員,經驗,實力,智商都係一等一嘅強者。唔講佢嗰三隻雷吉系列,相信就算比佢用鯉魚王都可以撚到你一楝都冇。

整體實力介乎於4天王至冠軍水平。個人認為甚至有冠軍級水平(阿戴克level)

戰績:DP完全屌打雷司,真司/放完水,小智先勉強可以打敗雷吉艾斯
佢用鯉魚王佢死咗啦
第一名係咪武藏小次郎
9. 米可莉

芳緣地區冠軍,八大師賽之前同小智打咗一場。但係似乎雙方都未用全力。考慮到佢冇任何三系統,佢應該係冠軍入面比較弱嘅嗰堆。

唔會啦
可以肯定答你
第一名一定係神獸男達克多
8. 渡

關東地區冠軍,龍系天王。曾經有用啟暴龍殺死人嘅案例。由於性格比較熱情。唔會有啲咩戰術可言,但係咁嘅前提之下都可以用龍系pokemon作出超出預期嘅戰鬥。本身硬實力極高,曾經同丹帝打到難分高下。

7. 卡露乃

合眾地區冠軍,同其他地區代表相比,係偏向戰術派。同硬碰硬嘅渡相反。擁有靈活嘅思考迴路,可惜係佢嘅寵通常都係透過戰術呈現出實力,本身破壞力比較低。

八大師比丹帝一穿四,不過丹帝話只係好運。換句話說即係唔好彩嘅話,可能比人一穿四嘅會係丹帝。

訓練小智老母果個係第幾位?
6. 真司

小智咁多個宿敵入面實力最強嗰個。本身已經去過關東地區,城都,芳緣地區旅行。亦已經打哂咁多個道館,基本白值=小智。DP鈴蘭大會可見其戰術運用同果斷判斷力超班。於DP結尾已經改變心態,唔再一意孤行。(擬似贏咗神代)

八大師之前曾經幫小智訓練過,未用王牌情況下同小智奪冠ace team 打到55波。如果用全盛隊伍分分鐘有機會收埋小智皮。當年嘅龍王蠍同圈圈熊真係痴撚線。battle standby!

邊個
第一: 我

5. 大悟

鋼系代表,優美嘅戰鬥貴公子。實力係咁多位冠軍入面top嗰批。最有代表性嘅Pokémon 係色違巨金怪,破壞力大到可以同神獸對波,加上本身戰術運用亦好強,如果唔係遇到外掛比卡超一定唔會止步八強。

型到仆街
快撚d出埋佢啦屌你老味
4. RED

傳說中嘅訓練家,長期自居白銀山…

「…」

比卡超,卡比獸,老噴,奇異花,背背龍,水箭龜。

第一:神獸男
明明大悟最frd係波士可多拉,呢隻都可以mega

但唔知點解比咗巨金怪做親生仔
竹蘭有冇top3
大木定吸盤小丑?
佢好靚仔
最後嗰段擺明客套說話嚟
3. 竹蘭

神奧地區冠軍,擁有絕對力量。任何戰術喺絕對實力面前都徒勞無功。八大師排名第二,傳媒亦公認係唯一一個有機會打敗丹帝嘅訓練家。最強嘅女人,其他冠軍都對佢畏忌三分。就連比卡超都死喺花岩怪同命低下。

成隊都係一流寵,又平均,丹帝亦出口話過唔想同佢戰鬥,係貨真價實嘅真正強者。神奧女帝非你莫熟…

佢首Bgm亦都係惡夢..
因為色違
佢唔止第5啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞