微辣前員工啊Jane真係走左?

1001 回覆
364 Like 45 Dislike
唔係人人做到 垃圾微辣狗先做到
FB都係
一樣,總之入行預咗比人指指點點,都預咗有人唔
鍾意自己,入行前
諗清諗楚
聽落好似否定病人嘅情緒
病人聽完只會覺得人哋話緊佢「你諗多咗」、「你諗嘢唔好咁負面咪唔會有病囉」、「大把人慘過你,你有資格唔開心咩?」、「好心你啲負面情緒唔好影響人喇」
「諗嘢正面啲」、「開心唔開心都係一日」呢啲大道理情緒病患者都知,不過佢哋做唔到,講再多都冇用
唔識安慰不如咩都唔講、聽對方呻,或者好鳩咁講句「你一定好辛苦,如果我係你,我都會好唔開心」

情緒病患者需要嘅係關心同陪伴
我以前陪過一個抑鬱症病人康復,當時我連佢有病都唔知,只係覺得佢好負面、成日自殘想自殺
佢身邊啲朋友覺得佢成日玩自殺又唔係真係想死好煩,已經hea鳩少理佢
我同佢講,我唔識講安慰人,但你有事要人陪可以隨時揾我
咁耐以嚟我一句安慰啲說話都冇講過,佢一打嚟我就去揾佢/電話陪佢,得閒見下面食個飯
過咗三四年,佢講返當年佢次次自殺都真係想死覺得好辛苦捱唔住,但又好犯賤想人關心佢叫佢唔好死,想有人為佢嘅離世覺得心痛同不捨
真係
你帶埋我落去?

唔使了,廢事阻住你哋喺下面一家團聚
Jacky Lou同個JCW真係毒瘤嚟
冇料扮四條 做司儀又廢 但又搶撚住嚟講 以為自己好talk得 啲創意就係抄153
後面嗰個就算啦 中二病到咁 直接鬧人都唔敢 要寫首歌diss人 who are you dude睇埋睇埋咁多啲大陸rap節目 當自己真係rapper咩 行出嚟成個爛仔咁
本身個靈魂就係阿晶嘅死嬰,而家2合為1
就當返part time
即係死左未
前題我個女冇精神病,如果有嘅話我會困住佢喺屋企
衣著同支槍 吻合,地點都似,你係咪入筷子入到冇左觀察力
理論上呢...就無投胎呢樣野既
你做得好好 好彩佢仲有你呢個朋友
屌呀 有成7萬人 收會員錢都幾多架喎
個po無左
希望佢平安無事……
微辣個班所謂偽人真係成班mk垃圾
玩埋集體欺凌,好噁心
用下個豬腦啦 老豆遺傳左比你?
可能係微辣收皮導火線
同一日既相唔可以出幾個post??
想知理論上有哂靈魂個理論係邊到出嚟
成班都過期老mk傻閪黎
呢個係Facebook d 所講fans page
唔洗錢

之前入去就係為食花生
會變惡靈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞