其實歐洲有冇"抗德神劇"?

223 回覆
307 Like 10 Dislike
呢個尋晚睇咗 真係手撕nazi
仲要架T54
碧血長天?
緊係冇啦 根本都唔駛
所有野有目共睹
睇佢地幾憎希特拉就知

中共係咁出抗日神劇
就係坤人二戰係佢既功積
但其實二戰主力係國民政府
共產黨縮埋係四川等收割
到打完仗國民政府殘晒
就出黎吞咗成個中國
再趕班國民黨去台灣
好似係有
仲扮到2戰打仗咁既活動都有
有無睇Band of brothers

市場花園同冬天盟軍比人打到仆街
講Market Garden唔該領A Bridge too far出黎
美國佬拍親啲德國仔都係智障
BTW Band of Brothers只係relatively less 抗德神劇
不如諗吓歐洲拍”抗德神劇”會有咩對白

邱吉爾:致聯合王國所有國民,六年嘅戰爭開始了,打到納粹德國
包子雷呀,徒手撕爛個人,笑撚死
一戰既有la, 神奇女俠
1917︰逆戰救兵
一鏡到尾
唔洗 歐豬冇賣弄民族主義
Marvel 打 Hydra 已經係啦
抗俄抗德
希特拉還有一個月就自殺/失蹤,繼續努力𡚒戰
Doom
點先唔係抗德神劇

本身盟軍都推得好順
手撕坦克
用鋤頭打坦克
睇英德法拍既二戰作品就會明白哂點先唔係抗德神劇
有咩推介 BTW 點都有個標準掛
二戰
The Battle of Britain (1969) (英)
A Bridge Too Far (1977) (英)
Das Boot (1981) (德)
Stalingrad (1993) (德)
Unsere Mütter, unsere Väter / Generation War (2013) (德)
The Long Long Holiday / Les Grandes Grandes Vacances (2015) (法)
Dunkirk (2017)

一戰
1917 (2019)
All Quiet on the Western Front (2022)

On9代表:
Enemy at the Gates (2001)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞