有咩動畫電影你覺得係人生必睇?

520 回覆
1069 Like 59 Dislike
呢套好似冇串流正版

等n記
無敵破壞王 1 2
深入淺出
仲未走火入魔嘅迪士尼
coco
Lm
我曾經好努力咁不停追求自己定左既人生目標
直到有一日終於達到左 原來嗰種興奮只會持續一日 之後既十年時間我一直原地踏步 一邊羨慕其他人有夢想 一邊斥責住自己冇前進過 睇完呢套野真係點醒左我 其實人生唔一定要有夢想先叫有意義同過得精彩
平時disney同pixar套套戲都教你要有勇氣全力追夢 但呢套野完全一反傳統同你講人生意義其實唔一定係咁
我岩岩都想咁講 睇黎嗰位Ching根本睇唔明套野講乜 建議重睇
其實呢套真係勁好睇
好人一生平安🙏🏻
多謝分享
流浪狗俾車撞死,好平常啫
呀花做嘅嘢,好多老母都做過類似嘅事,或者想像到處於嗰個環境都會咁做,就會覺得母愛好偉大
尤其最後句「我還未為你做過什麼」
小腳板走天涯,我有齊哂六集
Shrek
新版隻死人雞好嘈
Btw舊既仲有龍騎士 鬼岩城都好正

紫羅蘭永恆花園
天氣之子
成人觀眾會睇唔順眼班細路
女主角做雞,男主角執到槍唔交出黎搞到大頭佛,離家出走訓街
好多人睇完唔舒服係好正常
重點就係觀眾可唔可以同主角和解,要明白細路犯既錯係大人做成
現實世界既教育,為人父母就應該係咁
金田一 柯南
日本果個年代面子重要過條命
你用現代眼光先覺得佢錯
係咪覺得自己好有型?
岩岩睇多次,如果你用大人視覺會覺得親戚已經算係咁
親戚本身都有屋企人要照顧,都留間房同煮埋野比你食
佢係用左過左身既阿媽遺物黎換米,但寄人籬下你估人地有需要無償付出咩
男主自己要面,要求搬走,親戚一直冇趕過佢,只係覺得國難當前
想男主都出一分力、克警都有提佢你而家狀況應該加入自衛隊
起碼有錢去解決三餐問題
Eva舊劇場版我覺得唔睇tv版冇意思
好中意新劇場版終個尾 但中間嗰段真係好惡頂 好多唔知講緊乜嘅term
唔係eva fans真係唔推薦睇新劇場版

臭作
父母如山嘅來自深淵

打鬥界頂峰FATE/HF三部曲

呢一兩年嘅作品除咗spiderman之外 呢套我都係覺得人生必睇
啲畫面分鏡都好靚 人物又塑造得好有特色
而且啲劇情意外咁唔似係比細路睇

2022年好似有套guillermo del toro嘅木偶奇遇記又係幾正不過未睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞