麻將的禁忌

109 回覆
6 Like 158 Dislike
禁忌!!!陰氣極重!!!十三么絕不能吃!!!
禁忌!!!陰氣極重!!!清一色絕不能吃!!!
禁忌!!!陰氣極重!!!混一色絕不能吃!!!
禁忌!!!陰氣極重!!!大三元絕不能吃!!!
禁忌!!!陰氣極重!!!大四喜絕不能吃!!!
禁忌!!!陰氣極重!!!對對糊絕不能吃!!!
禁忌!!!陰氣極重!!!自摸花糊絕不能吃!!!
禁忌!!!陰氣極重!!!十八羅漢絕不能吃!!!
禁忌!!!陰氣極重!!!雙正花絕不能吃!!!
禁忌!!!陰氣極重!!!槓上自摸絕不能吃!!!
禁忌!!!陰氣極重!!!平糊絕不能吃!!!
禁忌!!!雞胡絕不能吃!!!唔夠番當食詐糊!!!

小三元小四喜都絕不能食
我老豆話佢後生時食過地糊 食過九子連環
然後佢而家就快60歲 一路都冇好運行
公司俾人炒 賣左間屋點知樓市爆升 多多都數唔晒

一食完就開始行衰運... 仲要咁耐

佢自己講之後冇運行
我老豆話佢後生時食過地糊 食過九子連環
然後佢而家就快60歲 一路都冇好運行
公司俾人炒 賣左間屋點知樓市爆升 多多都數唔晒

一食完就開始行衰運... 仲要咁耐

佢自己講之後冇運行

以此為鑑
自從我吃___________之後呢!個腦聰明左!每次考試都攞一百分呀!
我太婆連食三鋪十三么
之後同一晚過左身
不如直接話唔好贏錢啦屌
舊年年初一打麻雀做緊十三么
叫糊果陣對家槓發財
即刻搶佢槓
贏撚到年初七
打八番64贏成千幾蚊
食過一次絕章撈月十三么,不過之後冇事發生

利申:唔太識打同從來都唔打錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞