IT討論區(203) - IT台咪撚再講傻閪大學嘢:)

1001 回覆
0 Like 3 Dislike
換個方式追擊 我都好厚面皮架

IT討論區(202) - 親!FG 科學園人工鑽石能量底係20 K唷~
https://lih.kg/AoHRbhX
#860 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

我收返偽善講法 可能唔係咁好聽 Sorry
換個方式表達 我厚面皮
IT討論區(203) - IT重新出發
https://lih.kg/3450190
LM
想問吓做startup有咩要注意

1 同普通公司唔同係因為pace好快,requirement成日變?
2 只會chur爆,唔會有少ot嘅startup?
3 點樣可以早啲察覺到間公司係咪唔掂?
咩料, 點解有branch?
1. 唔一定
2. 唔一定
3. yes
Startup會犧牲business continuity 因為壇野唔掂既就唔駛continuity
所以expect員工1打10 唔理建立redundancy住 做野會相對獨立
做左5,6年,兩三間中小型公司,而家先試startup會唔會爛cv本身諗住大公司hea就算,但又心郁郁想試吓startup係點
唔講人生體驗個啲 plan左買樓就咪risk
Startup幾時都有得試 買樓就critical既衰左會浪費至少幾年
樓主開完po之後覺得與其追擊 不如Damnatio Memoriae
lm
Bug ba request
LM
見呢間好似做得都唔錯,應該都玩到幾年?
所以呢個係archive 左?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞