14歲少年自拍闖粉嶺搗亂山墳 指罵先人遺照:「你條X樣,睇吓你幾咁抵死!」

298 回覆
361 Like 53 Dislike

一名14歲少年自拍闖粉嶺搗亂山墳,他對著山墳狂爆粗,連珠炮發式辱罵先人,更出手狂掃墓前花卉,其後更走到路邊小廟,搶奪供奉在內的先人遺照,連聲指罵:「你條X樣,睇吓你幾咁抵死!」引發網民強烈非議。
該名光頭少年搗亂山墳的自拍片,近日在網上流傳,該少年走到粉嶺一個墓地前揚言:「X你老X,我依家嚟到深山,呢個墳墓集中營,睇吓裡面有乜料啦。」

少年邊行邊自言:「X你老X,又墳墓,咁XXX多,我都未X驚過,未見過大蛇屙尿、大蛇屙茄咩?X你老X。」

之後他到達一處山墳,即指著山墳墓碑喪爆粗、辱罵這位毫不相識的先人:「嗱,呢啲咁既墳墓,X你老X,X乸X你都無所謂啦,X街,去死啦。」

之後他越行越近墓碑:「入去咒你死,點X樣好啦。」「死得未呀你,去死啦,X街!」「啲屍蟲咬X爛你呀,X街!」

墓前小花瓶殘存已安放一段時間的花卉,之後他以手狂掃這些花卉,再悻悻然離開。

另一段影片少年走到路邊一座小廟,指手劃腳以粗口狂罵:「XXX你個墳墓,乜嘢天靈靈地靈靈,不孝子,你老母、釘蓋死咗,你個不孝子,死傻仔!」

少年自稱不信任何宗教,但又自言「剩信耶穌」,「我唔X信呢啲垃圾神、呢啲虛偽神!」

之後即走到小廟前,伸手搶奪供奉廟內的先人遺照,他手持遺照,指斥:「睇吓你條X樣,你幾咁抵死,你睇吓你,你睇吓你幾咁抵死,幾咁污糟邋遢!」

他罵完後,將遺照亂擺,邊擺邊鬧:「你入去陪吓佢哋,同歸於盡啦!」

他罵完先人後,再罵連小廟供奉的觀音:「你哋死得未呀!拜你老X臭X,死得未啊,傻仔!」影片至此結束。

少年搗亂山墳的行為惹來網民嚴詞譴責,直斥「人神共憤」:「撩鬼攞命!」「會有報應!」「其實佢已經有報應,你見佢生到咁!」「你不會有好下場!」不少網民揚言山墳後人應該報警:「佢自己拍下罪證,報警啦。」
冇圖都估到邊個光頭仔
影人哋嗰啲墳頭相唔係一件幾好嘅事
證明世界冇鬼
而家班後生
又係果班白卡仔?
佢係 唯物主義無神論嘅先鋒
優秀的共產主義接班人
轉生毛澤東
會有報應!」「其實佢已經有報應 ?

狗官同黑狗做盡壞事都未有報應,鬧下就報應?
邊位波台手足
求片
link?
之後他越行越近墓碑:「入去咒你死,點X樣好啦。」「死得未呀你,去死啦,X街!

死者:
應該係窮二代
片呢?
鬼都怕左白卡
耶撚我只服佢
平時連登仔會講嘅野
敢講敢做
唔信佢會有咩事
似指住太陽屌嘅兒登白卡手足
白卡無處不在
問個先人死得未 , 病情好嚴重
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞