DSE十幾分上中山大學讀醫,番落黎同狀元一齊執業

245 回覆
522 Like 10 Dislike
我又讀
問過上邊班高考生同走後門既人未?
佢地排完先到你啦
講分,去唔到人地高考果班狀元級
講後門,人地比既錢,仲多撚過你係香港讀4年大學既錢
2233真係要入去? 等下啦
Wfc廣東省, 香港免試都係得北大清華等少數名校
暨南同中國一本比重係一段距離
其實咁樣搞變相令到香港學歷貶值,大陸讀書又冇咁貴,出黎做嘢人工同你狀元一樣,香港人真係越黎越食屎
冇精英主義咪好 橫掂狀元都係會醫死人
中山大學得咩,最早聽過暨大得囉, 依家暨南大學都要33222
公道井句,勁嗰批係好撚勁
係,所以應該牛肉佬豬肉佬做醫生
是但喇 香港班小朋友細細個就灌佢將來要大個做醫生,律師…

世界好大 其實就應該比香港細佬望多d世界 不過算撚數 這裡是香港 有幾可做你鍾意做想做的野
畢到業咪做得
有問題
講之前睇清楚人地請既條件先再講啦

(a) 持有本港大學頒授而海事處處長接納與海事領域相關的學士學位或同等學歷;

(b) 持有海事處處長簽發的一級(甲板高級船員)(商船船長)適任證書或其接納的證書;

(c) 具備一年擔任遠洋船大副或更高職位的經驗;

(d) 符合語文能力要求,即在香港中學文憑考試或香港中學會考中國語文科和英國語文科考獲第2 級或以上成績,或具同等成績;以及

(e) 在《基本法及香港國安法》測試取得及格成績。

邊到係得幾分就做到?
人地係要ABCDE都齊哂,唔係講緊是但1樣呀
仲有人地要做幾年既船員先呀
公道講如果無免試佢過到LMCHK都放心既 (難度同香港讀醫一樣)
而家有免試就
以前唔係最高都唔係中游
AL 2B2C 知唔知等於而家幾多分
畢到業先講
仲有學伴(白滑肉便器)
有啲政府ea 都收廈門大學畢業生,可能 n仔寬鬆啲,EO應該難啲考到,多數要本地三大
幾乎所有行業都有後門
Law 都可以去大陸讀
門診又未去到害命
最多dum症睇多幾次
讀完law返嚟無人認, 唔講大陸係法系唔同, 靜係法治環境都無人認
EA就算啦
求其野雞top up都收
CLS,移民非洲,再返去掛名讀書,每年都唔合格,重讀,算唔算財自?
3333係最低收生門檻,成班盲毛
中文3分英文2分再加揸刀技巧
畢業無難度
移民唔代表你就會變成niggers
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞