DSE十幾分上中山大學讀醫,番落黎同狀元一齊執業

245 回覆
522 Like 10 Dislike
以前仰光大學醫科好撚出名架
係過去和現在都咁窮嘅國家

一係你
1.有實力,叻,再加上,識人,有錢
籠絡/行賄

2.本身唔係叻,但係我屋企有錢
籠絡/行賄

先有機會讀到畢業
有料果d係哂軍醫院大陸d親戚話有事唔好去普通果d市醫院
大家拎相同時間出黎溫書,有人考3有人考5*
唔係佢想讀到咁勁,而係正常地讀就係咁勁
唔好做井底蛙啦,現代醫學都成二百年歷史,仲有人以為係西方國家嘅專利,事實係每個國家教醫科嘅方法都係大同小異,人地死亡率高係同貧窮更大關係,唔係d醫生唔識醫人
嗰陣讀緊小學,鬼知咩
醫高官個班一定勁
你攞得果幾個3
就算俾你讀喇
你識條撚咩大佬…
Ching真係9 up當秘笈。。。
真係讀得成 有人請? 收你姐

中國都有高材生有人用實力讀醫既,33333上去有乜意思,都要競爭 而家出黎開診所都要列你學歷出黎啦,見到你大陸出身真係剩係可以做假紙醫生,但應該要好快比人告冇醫德釘牌
賣假紙輕鬆月入十幾萬
依家都大把啦
大把啦
我好建議有心做醫生 又入唔到hku cu
考慮去大陸讀medic
5年後你會感謝自己的選擇
Make a wise choice
今年冇報就出年報
比個gap year自己都好
護士都係

讀完深圳啲三流護士學校可以用居民證申請外勞

後門
點解寧願要收依啲醫生都唔肯放權比護士呢?
我覺得香港讀大學啲護士點都勁過佢地
估唔到讀醫都有得做後門狗
以前好多英聯邦醫生嚟香港執業,唔止緬甸,印度都有好多,因為英聯邦醫生免試執業
其實不嬲都係咁,就好似當年讀電子工程咁,唔係狀元都入唔到,而家變咗水泡科
Best 5 25
45425*55讀唔讀到 (phy chem bio)
Ls 2左🫠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞