[BUNNIES] NewJeans討論區(39) - 11點 'Cool With You' MV公開

1001 回覆
15 Like 4 Dislike
我會喺夜晚娛樂地球㗎喇

旁觀者
Meet me back in 5 if i matter to you
Music Video Director: Wooseok Shin
多謝你
原來係ditto mv 同一個導演
唔怪得咁好睇 有哂起承轉合 有記憶點
加上首曲都好勁
get up 好撚正再長D得唔得
巴打早唞
https://twitter.com/njeanspaper/status/1681708676611194881?s=46
瞓唔著呀屌 Cool woth you=God with you
有冇覺得妹豬啲歌有時深到佢地自己都唔明 有時又冇嗰啲經歷 好似爭咁啲咁
特別啲空靈歌?
是呀 啲歌係有意思佢哋亦都唱得好聽
不過諗深一層 其實佢哋根本冇經歷過 純粹係將首歌唱出嚟。。。
人聲靚 佢地幻想力勁 後製再tune
加上有韓文外語降低左我要求感情分

唔會要求佢地會唱到Eason 唱廣東歌個種感情細膩

同埋K-pop太多商業考量閔大人帶到佢地去更大舞台已經心足
其實我覺得好嘅歌手最主要係要令聽眾有共鳴可以fall into首歌嘅情感 有經歷只係令歌手可以更容易做到呢樣嘢
梁朝偉
都係討論MV入面嘅偉仔啫 算啦
其實唔差
我覺得佢哋唔會唔明,導演/監製/閔媽我諗都會有啲文案解釋俾佢哋聽係咩。

同埋唔一定要有呢啲經歷 歷練先唱到/唱得好

唔通演殺人犯嘅演員/編劇又要殺過人先至演到/寫到咩
佢地只係負責表演嘅載體
閔熙珍先係主體
閔媽做到每一次每首歌都有驚喜真係好犀利
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞