大公報:有人話國安法 用得「太濫」怕損害香港優勢,面對獨歌,破瓌器官捐贈,資助逃犯,難道要政府隻眼開隻眼閉,有法也不用?

263 回覆
205 Like 76 Dislike
識我嘅人都知我由細到大都只睇大公文匯
我最支持大公報文匯報嘅觀點
左到盡頭便是開心香港 值得支持 國安真係重中之重
你嘅器官都係國家嘅
大公報打到中共喉舌啪啪聲,中國政府無香港政府咁大決心可以全境焦土經濟為代價保護國家安全,做野十五十六咁虎頭蛇尾。

香港政府為咗國家安全甚至可以令恒指跌到得返幾千幾百都在所不惜,中國政府呢?
岩呀岩呀
總之打到黃永不翻身
繼續嚴刑峻法
為咗國家安全,支爆都唔緊要啦
幾驚你縮呀
你信大公報定靖海候先係代表中共真正既諗法?我永遠只信大公!
你話點咪點囉,是但啦,隨你意啦,鐘意咪好囉...
資深評論員其實有冇出過真名
繼續用唔好停,香港好
大公報同港共係合流
唔好傻到以為佢真係純正中共,又係山高皇帝遠個問題,梗係有錢齊齊cap啦
文中提左咁多次軟對抗
軟對抗點定義 真係任你講
只要係唔遵從國家(主席)既政策(旨意)

如動態清零 推時就係咁迫你檢測
一唔推 住緊隔離設施未好返都趕你走
咁荒唐既事都有

到時話唔生仔都係軟對抗(實質上係)
都可以推啲政策迫你都唔出奇

得民心 好食好住 邊個對抗你 尤其民選政府 因為會好快自己收皮 呢個係極權國家唔可能發生既事

到時可能叫人移民都係軟對抗
係連筆名都冇,同港共一樣,得發言人呢三個字
靖海候表示:
果時全民強檢吹到
大公報咁報已經有違國安法嫌疑

國安可以做嘢
啱呀,到時香港變漁村,人人捕魚就冇人會再講㗎啦
今次我撐大公報呀,Keep going! 駛咩驚呀!
真,點解讀都可以,但仲有空間比網民討論,擺明係唔罩佢,高官包二奶事少,去外國生蛋是大,仲要係外交官二奶去外國生蛋,點都講唔過
有能力的不願做,沒能力的爭著做
國安最緊要,亂過馬路危害國家安全,咁都唔拉?垃撚圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞