唔用ICloud點backup相?

161 回覆
1 Like 21 Dislike
依家AI 好勁 可能會用咗你個樣嚟做啲唔知咩
2樓都要Pin?
佢就係想你買mac過相好容易
話時話我都想知iCloud Google Drive之類會有幾多份physical backup
定應該係software上出事機會大啲
我普通人都會諗物理地back兩個位
斷估佢咁大間公司,唔會全部擺晒喺一個位呀

印幾萬張
Google photos
我今日無意發現有呢舊野, 除開28蚊一個月, 3年半就回本

外置 SSD 變身「備份神器」!!
Synology BeeDrive 1TB 外置 SSD 實測
https://www.hkepc.com/21518/%E5%A4%96%E7%BD%AE_SSD_%E8%AE%8A%E8%BA%AB%E5%82%99%E4%BB%BD%E7%A5%9E%E5%99%A8_Synology_BeeDrive_1TB_%E5%A4%96%E7%BD%AE_SSD_%E5%AF%A6%E6%B8%AC
咁都係print 出嚟好
1TB sd card HKD500
但老實1TB好快打爆 買部pixel好過
NextCloud 好唔好用?
咩黎?
唔直接ONE DRIVE?
搞清楚先啦 ICloud就係比你方便睇相 唔想用icloud咪用其他cloud
但用對你backup有咩影響? 你唔係以為用左icloud就算係backup好?
用百度cloud啦,apple撚值得擁有
佢話唔想用nas

佢話想隨時睇
有無polyu or cuhk alumni account? 有2TB free onedrive俾你backup相

我就onedrive 加NAS
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞