【I/A/Steam】Heaven Burns Red 緋染天空 (38) SS Styles Assemble

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
有D支線都唔差 (整體差咗但可以接受)
睇咗1年時貓討論串,未見過有人話第1部打後嘅故事係OK

諗住博每日1a 都係忍唔住手癢抽咗
仲有等咗好耐嘅ss healer
我仲down左 仲摸索緊玩得好慢
我係相反,坦白講紅燒抽卡體驗係最差嗰堆黎,得200抽保底有d池仲要係隨機保,仲要玩半年先存到200抽既石頭
但就算我抽得再非都仲未諗過要棄
因為太黑要棄既 game 通常都係已經無乜興趣,剩返抽囡可以玩但抽唔到先棄
咁第1部(同好多外傳)好值得玩

用DOM師兄個算式計下寶珠迷宫Death SlugΩ第二形態招星爆氣流斬
Border 360, Attack 100%

如果全隊得340體精,(14000 - 2000) * (20/300) + 2000) = 2800傷
320體精就成 (14000 - 2000) * (40/300) + 2000) = 3600傷
唔怪得知1炮收工
研究下OD + 3復活寶玉打法先
3000yen十抽
200抽保底

其實真係好貴
點解唔可以1500yen十抽
100抽保底
最濕鳩仲要冇得儲保底pt
米哈遊既細保底同大保底真係德政黎 不過日本仔唔會咁好死
有保底仲想點
以前保底都冇
最好就梗係第一形態準備好OD

第二形態再OD收佢皮
我fgo同hbr都係福袋黨但我感覺係機率唔差
我兩隻都成日抽少少間唔中會好歐爆彩會好爽
呢類日式手遊最重要係個人自制能力唔中咪算收手
哈米遊果啲所謂保底其實同明賣無咩分別提前出嘅機率好低 仲要0星魂同課長抽滿強度有極大分別
諗咗幾個方案
1: 普通打第1形態,OD1多少少打第2形態,雷白河閃電審判刷埋小怪實有OD2,再復活寶玉x3,然後係下次星爆氣流斬前收工
2: OD3入場打第1形態,dum波鐘OD3打第2形態,但唔肯定夠唔夠力速殺
3: 帶S入江或S咖喱頂,但冇咗一個角色大招,好似最冇著數
mhy無得直接比較,佢送石仲少之餘,佢個機制係逼你抽到差唔多保底先會中
變相少左非洲人,亦都少左歐洲人,好共產
就咁打第一形態 od3打第二形態
第一形態慢慢打都得

佢攻擊力唔高的
紅燒衰在冇人權打唔到40萬分會洩氣
fgo高難唔夠打最多都係少粒結晶,冇咩影響

不過我可能我fgo玩得太耐,歐非都麻木左
40萬分都冇咩用,打到18萬得
320體精一拳2280
4拳一次飽和回復
好似有得諗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞