西貢水域發現鯨魚蹤跡 不少人坐船出海觀賞 市民:有點怕牠會把我吃掉

118 回覆
6 Like 230 Dislike
直播室
小抹香鯨情況穩定
Cetaceans
屬於鯨目的鯨豚
泳客正在拯救起佢
見條女唐仔咁既樣 就原諒佢
有咩分別?
第一次睇,但我覺得改圖果個先係真樣
原圖睇落似p圖
連埋個工友,兩個都係白卡黎
玩係咪fing上天、再撻落黎果種
而家邊有細路會睇動物片? 個個揸住電話或者ipad 打機啦
鯨魚:屌唔撚係想食你呀
叫hayley 既90% 都係臭閪
其實係咪搞錯咗殺人鯨?

Btw, 殺人鯨同大白鯊打架邊個勁啲?
鯨魚係咪魚
宜家netflix有套one planet好好睇
前日老婆睇住先問香港會唔會有鯨魚
琴日就答左佢
雖然鯨魚食咩 唔係咩必要知識… 但依家小朋友唔會睇吓discovery channel?明珠台動物片? 咩變變生命力個類 紀錄片? 以前細個好鍾意睇
宜家netflix有套our planet好好睇
前日老婆睇住先問香港會唔會有鯨魚
琴日就答左佢
鯨魚唔食豬扒
Lan 真係勁吸引到鯨魚黎港
咁海豚出名仆街嚟
唔係改圖來,但因乜訪問佢就唔記得左,其實正常樣,但講到呢個位有一刻面容扭曲…
用條尾拍暈你,再望住你沉落去
屌 嚇撚走條鯨魚
咁多船嘈喧巴閉
神要約拿去傳教,他本來應該到尼尼微城,叫人民悔改,但是約拿不想去那個地方。他上了船,渡海到另一個城市。

海上狂風大作,水手們都很怕船會沉下去!約拿知道,因為他逃跑,所以神使這場狂風臨到他們。他告訴水手們,把他丟到海裡,風暴就會停止。

神差遣一條鯨魚來救約拿,他在鯨魚的肚子裡待了三天。約拿作禱告,決定要悔改,跟從神。神告訴鯨魚把約拿吐在乾地上。

約拿前往尼尼微,教導那裡的人民。尼尼微的人民相信他的話!他們開始再一次跟隨神。

當我作了不對的選擇,我可以悔改,然後重新努力去做。神愛約拿,祂也愛我!
認真 佢個樣似睇抖陰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞