用緊Pixel 5, 應該轉Zenfone 定Nothing Phone 2 好?

91 回覆
119 Like 14 Dislike
而家已經係雙修緊, 但想轉吓
zenfone 10啦,用緊,冰龍核電
zenfone個樣咁柒都夠膽賣6千
有咩問題
pixel係好,但冇行,試過有一部跌左一下就成日自動熄機,想整又冇地方整
Pixel 6同7都唔撚掂喎
你覺得點樣唔惦,因為我用緊既係a series
Zenfone9快樂使用中,諗唔倒有咩缺點,唯一問題就係冇咗反鏡,自拍/用腳架影相都冇咁方便同靚。
用開Pixel系列都建議你轉Zenphone10,即刻有晒5G,volte,保養,個spec又勁到爆,Pixel系列完全追唔到
Zenfone 10同s23比你又點睇?
兩部嘅硬件都咁勁,不相伯仲,買任何一部都唔會後悔,要比S23應該會勁啲啲咁多
但我會揀Zenphone 10,因為有Stock ui,硬件幾勁都好你用兩用就唔會有太大感覺,但個ui你每日都會對住,個人頂唔順三叔個one ui
其實5G唔係咩問題,問題係佢打完電話就上唔返4G
要等陣先用得返

利申:P7P
而家國行係咪冇得直接用local upgrade換oxygen OS了?
有fd用7 雖然唔細但裸機手感唔錯 只不過電真係唔太掂咁 我用Zenfone 9
認真 買大陸機
點解唔諗Pixel?一係等8一係直買7
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞