用緊Pixel 5, 應該轉Zenfone 定Nothing Phone 2 好?

91 回覆
119 Like 14 Dislike
用開pixel 5, 本來想轉Pixel 7 或7A, 但 冇5G 好麻煩, 見zenfone 10 同nothing phone (2) 好似幾靚仔咁, 諗住放咗部 pixel 再加消費卷衝。

Zenfone
Nothing

利申, 打機同影相多, 唔會買samsung
Nothing 2價位太戇鳩唔好買
係, 仲貴過,zenfone 9 全新, 但個價應該好快跌一半,部機唔值咁貴, 開高價 for 佢跌
Zenfone 10都已經貴
Nothing 2直頭搵笨柒
直衝一定係Zenfone, Nothing好明顯on9過買Samsung
Nothing 真係買返小米算
有冇買咗zenfone 10 既Ching 可以分享吓用後感
披洋皮嘅中國機
影相係pixel 喎
即係One+, 但話間公司係英國
其實係咪可以國安法告佢

中國人扮英國
Zenfone 10可以揀stock android同asus android
Nothing = OnePlus = Oppo = 步步高
但打機會發熱, 又冇5G, 成日覺得係香港用好似用唔盡部機咁
Nothing phone真係好on9 ,價錢已經虛高,上年用過氣7系 ,今年好啲用8系,都要5千中,呢個價***23都買到

仲要影相聽歌都冇咩特色可言,得個樣仲要好多呢啲花臣嘢嘅災情

Zenfone嘅子龍任務去到上代都有,再睇定啲先
但小米而家都唔平, 同埋又唔係打機特別勁, 樣又唔吸引
打機嚟講你連用8+ G1 (非G2) 嘅nothing 2都接受到喎
咁你求其用一半價錢買部Poco F5 (7+G2)其實都同佢差唔多
用過pixel影相會返唔到轉頭
5g有咩好
5g 除咗食電仲有咩用?
轉Pixel8
Nothing 大陸機扮英國機
等於深水埗日本Ask扮日本機
唔揀nothing

咪 oneplus nord 3
試價比高
用緊Zenfone 9, 祼機細部好揸 但又夠大睇漫畫唔洗放大太多 電中度用量 可以一日半一叉 打機長時間會暖但永遠唔熱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞