山陰山陽遊記

41 回覆
12 Like 1 Dislike

4日山陰&岡山pass + 7日山陽山陰pass
好耐無試過睇得咁過癮, 唔洗等
樓主呢12日有冇啲咩餐廳值得推介過一排會去山陰山陽
又去旅行

境港水產中心
啲蟹真係好平,又平又好食
仲有猛者蝦,食落真係同其他蝦有分別
食得出鮮甜啲

想食燒肉、壽喜燒推介
Sumibiyaki Jujuan
https://s.tabelog.com/tw/tottori/A3101/A310101/31000289/
個壽喜燒係關西風,拎啲糖燒咗舊牛先
舊牛有焦糖香味,諗返都覺得好食

大山天狗茶屋個禪漢堡想試,但去嗰日冇開

尾道拉麵、倉吉牛骨拉麵、廣島燒有搵啲高分嘅餐廳食
不過食唔出係咪好食啲,我諗求其一間都差唔多味

其餘覺得正常日本質素,是但去都食到差唔多嘅質素,唔使專登去食
留名
4日pass冇了
又冇咗一張好用嘅pass
7日山陽山陰唔知夠唔夠用 2日用左係來回大阪
依家唔係有米子直航咩
直接飛去米子開始玩應該ok
cut左
咁快又cut 咗
聽講係季節性
喺宮島嘅商店街有好多

圖1
Yamada Sweets Shop
やまだ屋 宮島本店
〒739-0588 広島県廿日市市宮島町835-1

圖2
藤い屋 宮島本店
〒739-0588 広島県廿日市市宮島町1129

圖3
名產 大根屋 だいこん屋
〒739-0588 広島県廿日市市宮島町461-1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞