紙飲管算唔算飲食界最失敗既發明?

174 回覆
2188 Like 25 Dislike
其實高温焚化爐係好嘢嚟,不過舊款焚化爐帶嚟嘅禍害搞到好多地方唔批。

而且仲要預啲海洋垃圾呢類非正常垃圾收集渠道嘅嘢。

利伸:
唔介意自己住果區起個高温焚化爐,最好順手學外國咁用埋焚化爐嚟發電補貼當區電費 & 用廢熱提供區內免費温水泳池。
通粉飲管用完仲可以煮 正
我唔開冷氣(純粹因為我頂到)
但yes,覺
你真係專唱反調
係咪講緊連登仔成日吹奏既大快活
我自己都理唔撚掂
仲理後代?
膠飲筒>>>>>>>>>>>>其他所有垃圾替代品
外國有
D烏龜個鼻會負責吸曬D膠飲管,其實唔使擔心分解既問題
女人仔先用飲管,
一野倒落口最方便
入口嗰陣紙味換幾多枝都改變唔到囉
飲完唔介意仲有得拎去煮埋食咗佢真係做到唔浪費,其實幾好
真,唔係膠飲管出現所以插到海龜個鼻,係有人亂倒垃圾、亂沊垃圾先出現喺海龜個鼻到,就算換到不銹鋼飲管夠晒環保都會發生呢個情況,用海龜唔會插到鼻去護航根本搞錯重點,不成理由
簡直係大倒退
我阿媽細個飲汽水就係用紙飲管
就係唔方便先變用膠
而家又用返紙
感覺好多化學物,啲膠水之類
成日有人話金拱門轉咗木刀,完全切唔到,係咪垃圾過紙飲筒?紙飲筒都有少少時間飲得到,唔食老麥未用過
UK 老麥早餐食pancakes 比紙刀叉
屌佢老母 完全用唔到
其實反正都係去堆填區,咁要幾多年degrade有乜分別?
你話難分解都係
但支飲筒落咗海插海龜係環保問題嚟咩,唔係處理方法問題?
個問題係要有個真係用到嘅代替品,竹飲筒我用過覺得ok 紙飲兩啖之後就飲唔到,係個失敗產品嚟,依啲唔得嘅產品其實令人更唔想環保
連登班廢柒完全零適應能力,唔撚死都冇撚用
都幾sure你係扮撐環保撐女權實際上係玩膠嘅撚屌黎
呢度啲死廢閪唔用飲管會死?又賴牙齒敏感,後生遙遙就牙齒敏感剝撚晒用假牙咪唔會敏感囉屌你老母!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞