一人一個見過最離譜請sick leave 嘅原因

222 回覆
31 Like 1272 Dislike
瞓捩頸先應該要請
痛住側晒頭咁點樣做
唔想返咪唔想返
有分離唔離譜咩?
死奴隸
一張枱既高度
個同事烏低身執野既時候,枱面有個吉既透明file跌左落黎掂到個頭,即時訓低叫哂救命,最尾call白車送院
隻貓唔開心要陪佢
隻龜唔食野帶佢睇醫生
Family care
賓周扯到很一很 出唔到火
係咪咁樣

自己個女唔舒服,所以自己請SL(唔係AL)
心情唔好
咁心情差可以係情緒病嚟嘅
心情差可以係嚴重情緒病

嚴重起上嚟可以自殺
1. 遇到冇去中華造船廠工作嘅員工,話佢狗食咗佢嘅鞋底,要請病假去睇獸醫。
2. 一個同事話佢蚊叮被條咬咗,要請病假去睇醫生,話唔舒服,但實際上只係小紅腫一下。
3. 有人話佢出門遇到死亡女神,所以成日都要請病假去祭拜、上香。
4. 有個同事話佢望見個月亮有斷片,好擔心個世界會無咗,所以要請病假去遠走高飛。
5. 有人講話佢沖涼時聽到自己咁大聲嘅尖叫聲,所以好驚佢有聽力問題,要請病假去驗聽力。
6. 一位同事話佢中左頭獎,成晚都要同財神掛緊住,所以要請病假開開心心去領獎。
7. 有人話佢死左好多次係夢入面,心靈受到嚴重打擊,要請病假去睇心理醫生。
8. 有一個同事話佢望到水貨客,都好動心,要請病假去休養。
9. 有人講話佢聞到自己咁大聲嘅汽車廢氣味,擔憂自己有呼吸問題,要請病假去做呼吸檢查。
10. 一位員工話佢聽到自己嘅呼吸聲變咗,擔心自己成日喘唔到氣,要請病假去睇醫生。
尖銳
咪就係,成班奴隸,病假都唔敢請仲要笑其他人
9嗰個係話鼻腔出問題嘅先兆
有個阿諾舒華辛力加咁大隻嘅黑人同事成日話病, 要請sick leave,心諗有冇咁潺呀, 咁大隻都成日病. 後來先知原來成日Hi草Hi大左,返唔到工.
心情唔好
你講野1999有冇得請sick leave ?
記得有次 接電話個同事A 話女同事B 因為夾親子宮所以要請假 第二日女同事B返嚟 原來係同事A撞聾 女同事B係夾親指公
又出膠post
比左病假紙
上面有寫

病假必需要假紙,無假紙作擴工論
唔請假,點去睇醫生
睇左咪有假紙囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞