有冇人屎忽痕整咗日本ttp卡

107 回覆
1 Like 6 Dislike
應該得,佢只講入境次數,無要求入境時數
btw有無巴打試過用TTP張卡去換JR Pass?
最好係咪羽田禁區整
一早叫朋友買定張飛仔到時比錢用
7 月3 submit
7 月21 過咗一審
我來了!!!
唔係要帶埋證件相咩? 得之前追個po ,個巴打張相唔合資格要再影
羽田出嚟面其實快d
我上次30分鐘整完,有10分鐘係等個staff返
想屌
其實呢個係咪主要啱入成田用
見出邊度都快
入就羽田快
thank you
其實係咪唔一定要臨走嗰日先整?
其實睇你行程,始於你住返市區你一來一回都無左兩個鐘
好似我整果次因為622去,所以直接book左大鳥居酒店
順便起身check out坐接駁巴返羽田整埋先出去
我反而覺得係羽田622,之類既西時間先有用
好似而家11點落地,差半個鐘就講緊上唔上到終電
成田下晝落地既其實排多排少半個鐘影響唔大
台灣blog話,如果預左行程會有租車/退稅煩既地方
用完自動Gate,行去旁邊counter補張貼紙
同埋離境無硬性規定要用同款方法,可以入境TTP出境passport
個人經驗係First Inspection大約1個月左右(大約個幾月前)
(幫老母+自己申請, 自己果次就廿幾日左右,老母果次就1個月零幾日)

另外想問一問做咗Second Inspection嘅ching, 知唔知下面條link個list入面話暫時閉關果幾個「指定登録場所」係真定係假嘅? 黎緊10月小弟同條女會去日本搞埋個Second Inspection佢, 想知兩個人係一齊搞定分開一個一個黎?一般黎講成個Second Inspection搞幾耐? (我見一啲台仔話一個人要粒鐘左右, 有啲話搞咗接近2個鐘)
link: https://www.moj.go.jp/isa/publications/materials/ttp2_pre-check_pre-check_document07.html
前面有人排隊而佢地係on9 = 1個鐘
前面有人排隊而佢地唔係on9 = 半個鐘
冇人排隊而你係on9 = 半個鐘
冇人排隊而你唔係on9 = 15分鐘有找
https://www.ttp.moj.go.jp/TTP/xhtml/apply/top.xhtml
TTP 申請個官網係咪收咗皮?
現在TTPは利用希望者登録申請及び入国カード情報の登録を一時的に停止しています。
既に入国カード情報を登録されている方は、自動化ゲートの利用が可能です。
再開予定日については、決まり次第、本ページでお知らせいたします。(令和5年8月4日時点)
好似有人試過,但唔俾貼貼紙
所以買嘢退唔到稅
大把人整過
唔識其實唔使衝出嚟柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞